Engelsk festdessert!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Engelsk festdessert!

Trifle er Englands svar på vår bløtkake og den serveres i høytider og ved festlige anledninger. Du trenger en stor glasbolle til triflen. Aller helst en i blankt glass slik at lagene vises godt. Jeg synes den ser utrolig lekker ut og den skaper bestandig en skikkelig wow-effekt på kakebordet. Triflen kan serveres som dessert eller på et kakebord sammen med andre godsaker.

Du kan bruke ferdigkjøpt rullekake, som jeg gjør på bildet her, eller du kan bake den selv. Bringebærgeleen lager jeg fra pakke og vaniljekremen fra scratch. Du velger selvfølgelig selv om du vil lage alt fra bunnen selv eller kjøpe ferdig.

Engelsk festdessert!

Dette trenger du for å lage trifle til 8-10 personer

Vaniljekrem
1 vaniljestang
4 dl melk
5 eggeplommer
120 g sukker
3 ss maisenna

Rullekake
4 store egg
120 g + 3 ss finkornet sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
ca. 1 dl bringebærsyltetøy

Krem og pynt
100 g bringebær
2 pk bringebærgele
3 dl kremfløte
1 ts sukker
25 g mandelflak

Rullekaken
Lager du rullekaken selv, starter du med den.

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir på et stekebrett.

Visp en luftig eggedosis av eggene og 120 g av sukkeret. La miksmasteren gå på full styrke i 5-6 minutter. I mellomtiden blander du hvetemelet og bakepulveret som du så sikter inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å røre inn det tørre. Fordi vi ikke ønsker å ha like mye luft i en rullekakerøre som en sukkerbrødrøre, setter du bollen tilbake i miksmasteren og lar den gå noen runder slik at litt av lufta blir mikset ut av røra.

Hell røra over på bakepapiret og bruk en slikkepott til å fordele den jevnt utover. Stek den på midterste rille i 8-10 minutter. Den skal akkurat rekke å sette seg.

Legg et rent kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken og strø resten av sukkeret over. Hvelv den ferdigstekte rullekaka over, dra forsiktig av bakepapiret og legg en kald langpanne over mens kaka avkjøles. På denne måten holder den seg myk.

Når den er helt avkjølt, fordeler du ut syltetøyet og ruller kaka sammen fra en av langsidene. Rull den så tett inn i aluminiumsfolie og legg hele rullen inn i kjøleskapet i noen timer eller til neste dag.

Vaniljekremen
Så er det vaniljekremen. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en kasserolle sammen med melken og kok opp. I en bolle pisker du sammen eggeplommene, sukkeret og maisennaen til det blir luftig. Du trenger ikke å piske det så lenge at det blir eggedosis, men at det tykner og begynner å bli luftig.

Hell den kokende melken over eggblandingen og rør det sammen til sukkeret er oppløst. Hell det så tilbake i kasserollen og kok opp igjen. Kok det i 3 minutter til det tykner. Pisk kraftig og sil deg gjennom en sil for å fjerne eventuelle eggbiter. La det avkjøles.

Engelsk festdessert!

Geleen og pyntingen
Lag geleen etter anvisning på pakken og la den avkjøles.

Del rullekaken i skiver og fordel i bunnen og i et lag oppover på en stor skål.  Når geleen begynner å stivne, heller du den over rullekakeskivene. Fordel bringebærene over der. Sett det i kjøleskapet til det stivner

Fordel vaniljekremen over geleen. Pisk en luftig krem av fløten og sukkeret og fordel den forsiktig over vaniljekremen.

Rist mandelflakene i en tørr panne til de blir gyllenbrune og dryss dem over toppen.

Engelsk festdessert!

Oppskriften på multedesserten du ser i bakgrunnen, kommer du til hvis du klikker her.

Kos deg med festdesserten!

 

4 kommentarer til “Engelsk festdessert!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon