Nyttårsmaten!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Nyttårsmaten!

Om du skal feire nyttårsaften med noen få eller mange, er det hyggelig å kunne servere god mat. Og, mat som gjør at du kan sitte sammen med gjestene dine rundt bordet, og ikke fly fram og tilbake som en stresset vert eller vertinne uten å ha tid til skravlinga – som jo er det aller viktigste, spør du meg. Kunsten da er å lage mat hvor mye kan gjøres ferdig på forhånd.

Her kommer forslag på 2 ulike forretter, 3 ulike hovedretter og 2 desserter som alle passer godt å servere på nyttårsaften. Så kan jo du plukke ut dine favoritter herfra.

Riktig godt nytt år til deg!

Nyttårsmaten!

 

Devils on horeback

Jeg elsker disse som snacks en kjølig kveld og jeg elsker dem som en uhøytidelig og morsom forrett.

Nyttårsmaten!

 

Stekte kamskjell med gulrotpuré

Det er definitivt ikke hver dag jeg spiser kamskjell, men akk så godt det er når de er stekt akkurat passe. Gultorpureen kan du gjerne lage i forveien og bare varme opp igjen ved servering. Kamskjellene må stekes rett før serveringen.

Nyttårsmaten!

 

Helstekt oksefilet

Dette er fantastisk god mat som passer perfekt når det skal være litt ekstra stas! Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon.

Nyttårsmaten!

 

Helstekt kveite med smørsaus

Dette er definitivt en av de aller beste festmiddagene jeg kan tenke meg. Kveite er i seg selv en fantastisk god fisk, og tilberedt på denne måten blir den aldeles fabelaktig. Smørsausen er den berømte prikken over i’en.

Nyttårsmaten!

 

Saftig kalkun

Vi må jo ha med den helstekte kalkunen som ett av forslagene til nyttårsmenyen. En stor klassiker!

Nyttårsmaten!

 

Luftig marengskake med karamellsaus

Kaken er en versjon av den franske desserten ”ile flottante” som betyr flytende øyer. Det er små luftige snøballer av marengs som flyter rundt på vaniljesaus. Her har snøballene blitt erstattet av én kake og karamellsausen har tatt vaniljesausens plass.

Nyttårsmaten!

 

Creme brulee

Creme bruleen kan du gjerne lage ferdig dagen før den skal serveres. Det eneste du trenger å gjøre rett før servering, er å brenne sukkeret. Da er du sikker på at det holder seg hardt.

Nyttårsmaten!

God kokkelering og godt nytt år!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon