Helstekt kylling med bacon og stuffing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helstekt kylling med bacon og stuffing

Helstekt stor kylling med flettede baconskiver på toppen, er skikkelig stasemat, spør du meg. Et ypperlig alternativ til kalkunen på nyttårsaften, dersom antallet gjester ikke er så høyt. Eller du kan steke flere!

Her bruker jeg en stor kylling på ca. 2 kilo, og da er det godt med mat til 4 personer. Du kan selvfølgelig bruke to litt mindre kyllinger hvis det passer bedre. Husk da bare å redusere steketiden noe. Den beste måten å sjekke om kylling og kalkun er ferdigstekt på (hvis du ikke bruker steketermometer), er å stikke en kvass kniv inn i beinfestet. Er saften som siver ut klar, er fuglen ferdig. Er det blog i saften, må fuglen steke litt lenger.

Samme om du tenker å servere kalkun eller kylling i løpet av jula, er stuffing perfekt tilbehør. For all enkelthets skyld lager jeg rett og slett stuffingen i en egen liten ildfast form. Så slipper jeg jobben med å stappe stuffingen inn i buken på kalkunen. Og kyllingen er dessuten for liten til å få plass til særlig mye stuffing i alle fall.

Helstekt kylling med bacon og stuffing

Dette trenger du for å lage helstekt kylling med flettet bacon til 4 personer
1 stor kylling, ca. 2 kg
1 ss olivenolje
ca. 1 ts salt
godt med nykvernet pepper
6 skiver bacon, helst tørrsaltet
4–5 grener rosmarin
1 løk
1 sitron
1 hel hvitløk

Stuffing
2 løk
3 fedd hvitløk
6 skiver bacon
50 g valnøtter eller pekannøtter
3 ss olivenolje
ca. 1 ts salt
nykvernet pepper
½ litt tørr loff
75 g parmesan
2–3 grener persille
1 gren rosmarin
2 egg

Sett stekeovnen på 190 grader.

Tørk av kyllingen med litt kjøkkenpapir før du fordeler olivenolje, salt og pepper rundt hele kyllingen.

Skjær baconskivene i to på langs før du legger dem i et flettemønster over kyllingbrystene og pynter med rosmarinkvistene. For at baconet skal holde seg på plass, surrer du noen runder med hyssing rundt kyllingen.

Del løken i 8 båter og legg i midten av en ildfast form. Legg kyllingen på toppen av løken.

Stek kyllingen i ca. 1 time og 30 minutter.

Helstekt kylling med bacon og stuffing

Til stuffingen har du løken, hvitløkfeddene, baconet og nøttene i en food processor og kjører knivene rundt til det er helt finhakket. Ha det så i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på medium varme i 4–5 minutter. Stek til det blir gyllenbrunt.

Grovdel loffen og kjær den til smuler i food processoren sammen med parmesanen og krydderurtene. Visp eggene lett sammen. Bland sammen alle ingrediensene til stuffingen. Smak til for å kjenne om den er passe krydret.

Hell stuffingen over i en ildfast form. Ikke press stuffingen sammen, men la den være luftig i forma. Legg et lag med bakepapir over formen.

Når kyllingen har stekt i 1 time, øker du varmen til 200 grader varmluft og setter samtidig inn stuffingen også. Stek videre i 30 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdigstekt ved å stikke en spiss kniv inn i beinfestet. Er kjøttsaften som renner ut klar, er kyllingen ferdig. Du kan også bruke et steketermometer på samme steg. Temperaturen skal være mellom 70 og 72 grader.

Ta ut kyllingen og dekk den løst med aluminiumsfolien og la kjøttet hvile i 20 minutter. Skru opp varmen i stekeovnen til 220 grader og stek stuffingen videre i 10 minutter. Ta av bakepapiret og stek videre i 10 minutter.

Helstekt kylling med bacon og stuffing

Da er det klart til festmåltid.

Helstekt kylling med bacon og stuffing

Kos deg!

 

4 kommentarer til “Helstekt kylling med bacon og stuffing”

    • Ja, du kan steke den ferdig på forhånd og så varme opp igjen før servering eller du kan gjøre alt klart og så bare steke den like før servering. Velg den varianten som passer deg best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon