Helstekt oksefilet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helstekt oksefilet

Dette er fantastisk god mat som passer perfekt når det skal være litt ekstra stas! Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon. Det er fantastisk godt, og med et termometer for å stikke godt inn i kjøttet, er du garantert et perfekt stekeresultat.

Indrefilet er  dyrt kjøtt, og da må det være lov å kreve skikkelig god kvalitet. Kjøttet må være mørt. Hvis du kjøper ferdig vakuumpakket, er det derfor lurt å finne et stykke som har kommet så nært opp mot holdbarhetsdatoen som mulig. Da har det forhåpentligvis fått ligge og mørnet en god stund. Kjøper du det hos slakteren, så spør etter et godt mørnet stykke.

Helstekt oksefilet

Dette trenger du til 8 personer 

ca. 1,6 kg indrefilet av okse
salt
pepper
1 ss smør
1 ss olivenolje

500 g bacon
ev. 1 ss smør eller olje
600-700 g rosenkål

Annet tilbehør:
Her finner du oppskrift på potetstappe
Her finner du oppskrift på rødvinsaus

Helstekt oksefilet

Når du så skal starte tilberedningen, må du la kjøttet bli romtemperert før du legger det i panna, så ta kjøttstykket ut av kjøleskapet minst 1 time før du starter.

Skjær bort eventuelle hinner på kjøttet før du gnir det godt inn med salt og nymalt svart pepper. Husk at det er mye bedre smak i pepper som er nymalt enn ferdig finmalt pepper.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smelt smør og olje sammen i en stekepanne som tåler sterk varme. Hvis stekepanna ikke kan settes i stekeovnen, finner du fram en ildfastform i mellomtiden. Når smøret og oljen er skikkelig varmt, legger du i kjøttstykket. La det ligge og frese på sterk varme i 1 minutt på hver side. Stek endesidene også. Stikk et steketermometer midt inn i kjøttstykket, legg det eventuelt over i den ildfaste forma og sett den inn i stekeovnen. Stek til det får en kjernetemperatur på 58-59 grader. Dekk det med litt aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.

Skjær baconet i småbiter og brun det i en stekepanne. Hvis det er lite fett på baconet, steker du det sammen med 1 skje smør eller olje.

Ofte kan det være litt jord innom det ytterste bladlaget på rosenkålen, så gå over hver kål og fjern eventuelt det ytterste laget med blad og vask dem godt rene.

Når baconet er gyllenbrunt og sprøtt, og det er 5 minutter igjen til servering, har du rosenkålene i panna sammen med baconet, og steker det sammen. Ettersom baconet er salt, er det ikke sikkert at du trenger mer salt her. Smak deg til.

Skjær oksefileten i fine skiver og server det hele med potetstappe og rødvinsaus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon