Kyllingspyd med peanøttsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingspyd med peanøttsaus

Jeg har fått benevnelsen ”Verdens beste kokk” for denne retten! Ikke fra mesterjuryen som smatter seg fram til en vinner under VM i kokkekunst i Bocuse d`Or, men fra Mats på 14. Og det er slettes ikke til å kimse av. Jeg elsker å lage mat som ser bra ut, smaker godt og som begeistrer. Og jeg blir lett om hjertet hver gang jeg treffer en eller annen smaksløk som pirrer mottakeren nok til at han eller hun fullstendig uoppfordret uttrykker sin tilfredshet med maten. For det er jo det matlaging i stor grad handler om. Ja visst skal vi bli mette, men det er en enkel sak å fikse her til lands. Så, når jeg kaster rundt på grytene er det for å glede både meg selv og de andre som skal spise.

Skulle du få lyst til å glede deg selv, kan disse kyllingspydene med peanøttsausen anbefales på det varmeste.

Kyllingspyd med peanøttsaus

Dette trenger du for å lage kyllingspyd med peanøttsaus til 4 personer

Kyllingspyd
500 g kyllingfilet
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
3 ss soyasaus
2 ss maisolje
1 liten neve frisk koriander
12 trespyd

Peanøttsaus
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss maisolje
½ rød chili
2-3 ss soyasaus
1 ss brunt sukker
½ boks (2 dl) kokosmelk, helfet
125 g peanøttsmør
saft fra ½-1 lime

4 dl ris

Skjær vekk eventuelle sener fra kyllingfiletene før du deler dem i ca. 1 cm tykke strimler. Prøv å få dem så jevnstore som mulig, da er det lettest å få et godt stekeresultat etterpå. Legg strimlene over i en brødpose sammen med salt, pepper, soyasaus og maisolje. La bitene marineres i kjøleskapet i 2-3 timer. De kan også ligge der over natta.

I mellomtiden legger du trespydene i vann.

For peanøttsausen finhakker du sjalottløken og hvitløken og har det i en stekepanne sammen med oljen. La det surre på middels varme i 4-5 minutter til løken har blitt helt blank. Del chilien i to og skrap ut både frøene og veggene som frøene sitter fast i. Finhakk chilien før du har det i stekepanna sammen med soyasausen, sukkeret, kokosmelken og peanøttsmøret. Her bruker jeg fint peanøttsmør, men du kan også bruke den crunchy varianten. Rør det hele sammen og la det småkoke ett minutt eller to. Smak til med limesaften.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og træ dem på trespydene. Varm en stekepanne eller grillpanne til den er skikkelig varm. Stek spydene i 2-3 minutter på hver side, totalt 4 sider, til du ser de er gjennomstekte. Ikke stek dem lengre enn nødvendig, da kan de fort bli tørre.

Grovhakk korianderen og dryss over kyllingspydene ved servering.

 

Dette bildet er fra boka mi, «Søndagsmiddag» og er tatt av fotograf Mette Møller. Følg gjerne Mette på Instagram: @mettemfoto

 

19 kommentarer til “Kyllingspyd med peanøttsaus”

    • hei Eirin!
      Du kan gjerne bruke bare den tykke delen av kokosmelken, eller du kan bruke halvparten av hver. Begge deler går helt fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon