Kombidamper fra Electrolux

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kombidamper fra Electrolux

Da jeg bygde meg nytt kjøkken i fjor sommer falt valget av hvitevarer på Electrolux. Og nå har jeg jo også inngått et samarbeid med Electrolux dette året. Det kan du lese mer om her. I løpet av dette året kommer jeg til å skrive om de ulike apparatene fra Electrolux som jeg har rundt på kjøkkenet. Jeg starter med dampovnen, eller kombidamperen, som den egentlig heter. Det er den til venstre her på bildet.Kombidamper heter den fordi du kan steke helt vanlig med den og du kan bruke den til dampsteking.

Kombidamper fra Electrolux

Det kjekke med en dampovn er jo nettopp at du kan ha i vann og lage mat i vanndamp. Det er jo perfekt å bruke hvis du skal dampe fisk. Da setter du stekeovnen på 100 % damp, og varmen på et sted opp til 96 grader. Det er så høyt den går på full damp. På 100 % damp kan du også lage klart pinnekjøttet eller koke ris. Riskoking synes jeg er veldig kjekt. Spesielt hvis jeg skal lage til mange.

Kombidamper fra Electrolux

Vannet fyller du i denne vanndispenseren. Steker du noe lenge, må du som oftest fylle på med vann under steketiden. Da piper stekeovnen og gir beskjed.
Jeg ser jo at jeg burde ha vasket bort fingermerkene før jeg tok bildene, men da vises det iallfall at den er i bruk.

Du kan selvfølgelig regulere mengden med damp ned til både 50 % og 25 %. Da kan du bruke høyere varme i stekeovnen også. Ved 50 % damp, går stekeovnen opp til 130 grader og på 25 % damp går den til 230 grader. Èn ting som er veldig kjekt med damp, er at du kan lage mye mat samtidig. Dampovn er jo det trikset kokker har brukt på restaurantkjøkken i veldig mange år.

Kombidamper fra Electrolux

Termometeret er noe av det jeg bruker aller mest i stekeovnen. Jeg elsker å bruke termometer. For da har jeg kontroll på hva jeg holder på med. Skal fisken være 55 grader midt inni, ja da vet jeg når den er det hvis jeg stikker i et termometer. Jeg bruker det også når jeg steker brød, spesielt surdeigsbrød, som jeg synes kan være vanskelig å anslå om er helt gjennomstekte bare ved hjelp av det gamle «kakke på undersiden-trikset».

Kombidamper fra Electrolux

Lekkert dispay!

Hvis du vil se litt mer om denne kombidamperen, kan du sjekke ut denne filmen som Jostein Medhus på kokkelandslaget har lagd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon