Saftig stekt torsk med rotmos

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig stekt torsk med rotmos

Skal du steke torsken, er det veldig kjekt å kjøpe torskefileter med skinnet på! Da er det nemlig mye lettere å få et perfekt stekeresultat!

Torsken er ikke den enkleste fisken å få et saftig restultat av når du steker den, men har du skinnet på den ene siden kan du steke fiskestykket nesten ferdig med skinnsiden ned, for så å bare gi fisken den siste finishen med kjøttsiden ned, i ettervarmen i stekepanna.

Det går helt fint med fileter uten skinn også, bare så det er sagt. Da må du bare være litt mer forsiktig slik at fiskestykkene ikke ramler fra hverandre.

Saftig stekt torsk med rotmos

Oppskrift på stekt torsk med rotstappe, brokkoli og fiskesaus
4 personer

Fisken
600 g torskefilet, med skinn
1-2 ts salt
1 ss solsikkeolje
20 g smør

Rotmosen
600 g poteter
200 g sellerirot
200 g gulrot
30 g smør
1 1/2-2 dl melk
salt
pepper

Hvit fiskesaus
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
½ dl hvitvin eller eplejuice
1 ss hvetemel
2 dl fløte
ca. 1 dl vann
½ ts sukker
nykvernet pepper

Tilbehør
1 brokkoli

Det første du gjør er å dele fisken i passe serveringsstykker og drysse saltet over stykkene. Både på oversiden og undersiden. La det ligge sånn i 15-20 minutter før du skyller fiskestykkene i kaldt vann og tørker dem på litt kjøkkenpapir.

Mens fisken saltes, går du over til rotmosen. Skrell grønnsakene og del dem i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann i en kasserolle. Grunnen til at vi ikke salter vannet når vi lager mos som dette, er at saltet gjør at potetene sprekker opp litt og derfor trekker til seg litt av kokevannet. Og det vil vi ikke.

Hell av vannet og la grønnsakene dampe tørre i noen minutter før du tilsetter smøret og moser det inn sammen med grønnsakene. Bruk en potetmoser eller en håndmikser. Varm opp melken til kokepunktet og spe med den mens du rører ganske kraftig. Smak til med salt og pepper.

Finhakk sjalottløken til sausen og ha den i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter, til løken har blitt myk. Ha i hvitvinen eller eplejuicen og la det koke inn. Rør så inn hvetemelet og spe med fløten og vannet. Kok opp og la det småkoke i 4-5 minutter. Tilsett sukkeret og smak til med nykvernet pepper og eventuelt mer salt.

Varm oljen til fisken i en stekepanne på litt over medium varme. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned og stek dem i ca. 6 minutter. Det avhenger jo litt av hvor tykke fiskestykkene dine er og hvor sterk varmen er også, men skinnet skal begynne å bli litt sprøtt og gyllent på kantene. Hvis du har fiskestykker uten skinn, steker du dem allikevel med skinnsiden ned.

Del opp smøret i mindre biter og ha i stekepanna. Snu fiskestykkene og slå av varmen. La fisken ligge og godgjøre seg i ettervarmen i 3 minutter. Vend stykkene forsiktig og ta av skinnet før du serverer dem.

Del opp brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann. Fiskesausen heller du over i en kasserolle og varmer forsiktig opp til kokepunktet. Det skjer ingen krise om den koker litt heller.

Saftig stekt torsk med rotmos

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon