Ukemeny for uke 14
Værmeldingen for den kommende uka her i Østfold er så bra at jeg kjenner at trangen til å spise grønnere og lettere. Det er ikke de varmende grytene som frister mest akkurat nå. Og det er jo akkurat det som er så deilig med årstider! Jeg vet at det ikke er full vår alle steder i landet ennå, men den kommer! Heldigvis!
Jeg ønsker deg en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 31. mars – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole
Alle grønnsakene kan du putte i langpanna og fisken steker du på noen minutter i stekepanna. Guacamolen er prikken over i’en.
Tirsdag 1. april – Thaisuppe med kylling
Vil du at middagslagingen skal gå ekstra fort, kan du bruke ferdiggrillet kylling i denne thaisuppa. Hvis ikke bruker du kyllingfileter eller kyllingrester som du måtte ha i kjøleskapet eller fryseren.
Lag fiskekakene selv eller kjøp dem ferdig. Burger er godt samme hva.
Torsdag 3. april – Kjapp hverdagspasta
Denne middagen lager du på like kort tid som det tar å koke pastaen!
Fredag 4. april – Lysegrønn kyllinggryte
Elsker fargene og smakene i denne gryta. Lettvint å lage, veldig god å spise!
Lørdag 5. april – Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat
Fyll opp skinkebiffen med mozzarella og soltørkede tomater! Det blir skikkelig godt.
Søndag 6. april – Aspargesterte med pinjekjerner og fetaost
Dette er hva jeg kaller skikkelig snaddermat! Lekkert er det å se på også!
Ukas dessert – Ostekake med nugatti
Ja, den er god! Skikkelig god også. Det er bare å prøve!
Ukas gode gjærbakst – Saftige skinkeboller
Har du unger i nærheten, så få dem med deg og bak et aldri så lite lass av disse skinkebollene!
En ritkig god uke til deg!