Ukemeny for uke 25

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 25

Herlighet! Tenk nå er det sommerferie! Ikke for meg ennå. Og kanskje ikke for deg heller, men for hele skokken av skoleungdom er det klart for mange skolefrie uker fremover. Så kan jo vi benytte anledningen til å la dem lage noen flere middager mens vi er på jobb. Det er herlig luksus, det. Å komme hjem til ferdig middag.

Her kommer ukens tips til middager og litt attåt. Håper du finner mye som du har lyst til å lage selv – eller kanskje sette ungene i gang med å lage. En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet, nyt maten!

Mandag 20. juni – Laks med agurksalat og poteter

Dette var en av favorittmiddagene mine gjennom hele barndommen! Agurksalaten hjemme var ikke helt som denne versjonen. Der serverte vi rømmen ved siden av. Og på toppen av rømmen plasserte jeg bestandig en diger skje – eller to – med smeltet smør, som stivnet med en gang det nådde den kalde rømmen. Her snakker vi stor snadderfaktor.

laks-med-agurksalat-og-dillpoteter

 

Tirsdag 21. juni – Pastasalat med søtpotet, tomater og god spekeskinke

Jeg elsker det faktum at det er fullt mulig å lage deilig middag (eller lunsj) av det som har en tendens til å befinne seg i kjøleskapet eller matskapet til enhver tid. Cluet med sånn type mat er å bruke kreativiteten med de råvarene som du har tilgjengelig. Med en hylle stappet full av ulike pastatyper er jeg bestandig beredt for kjappe middager.

pastasalat-med-sotpotet-spekeskinke-og-cherrytomater1

 

Onsdag 22. juni – Hjemmelagde kjøttboller med grønnsaker til

Jeg får aldri nok av middager som består av små skåler med ulik snaddermat som jeg kan forsyne meg av. Elsker det. Det er noe med den følelsen av å sitte å plukke. Litt herfra og litt derfra. Og det trenger definitivt ikke å være fancy greier som befinner seg i de små skålene. Nei, jeg er salig fornøyd med å finne noen søte, små sukkererter i en liten skål, jeg. Og ligger det perfekt kokte brokkolibuketter, lett smakssatt med en dæsj olivenolje og klype Maldonsalt, ja, da er jeg lykkelig.

hjemmelagde-kjottboller

 

Torsdag 23. juni – Rømmegrøt på Sankthansaften

Vi har bestandig brukt å spise rømmegrøt på Sankthansaften. Med spekeskinke til! Elsker det! Kunsten, når jeg spiser rømmegrøt, er å stoppe etter én tallerken selv om jeg egentlig har lyst på litt mer. Det er jo forholdsvis kraftig kost, kan man si.

rommegrot-front

 

Fredag 24. juni – Svinecarré med blomkål- og brokkolisalat

Vi feirer midtsommer med skikkelig deilig grillmat! Får du ikke tak i svinecarré, kan du også bruke en ytrefilet av svin. Da må du beregne litt kortere steketid.

svinecarre-med-brokkolisalat-og-rod-ris

 

Lørdag 25. juni – Grillet asparges med reker og sennepsmajones

Dette er skikkelig snaddermat! I oppskriften er mengdeangivelsen tilpasset en forrett, men her er det bare å øke mengden, så har du til en deilig lørdagsmiddag.

reker-og-grillet-asparges-med-sennepsmajones

 

Søndag 26. juni – Indisk gryte med linser og blomkål

Dette er middagen for deg som har lyst på en supergod vegetarisk middag. I India er de veldig mye flinkere enn oss her på bjerget til å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål.

indisk gryte

 

Ukens kake – Iskake på 1-2-3

Her bruker jeg rett og slett to ferdigkjøpte iser som jeg danderer sammen i en brødform, heller på masse god og hjemmelaget sjokoladesaus og pynter med massevis av snadder.

iskake-med-sjokokjeks

 

Ukens gjærbakst – Grovbrød uten elting

Det geniale med eltefrie brød – eller rettere sagt; de to geniale tingene med eltefrie brød – er det faktum at de smaker akkurat like godt som om du har vært hos en flink håndverksbaker og kjøpt brød, og at de er veldig enkle å lage. Det ligger i navnet – ingen elting, bare sammenrøring av alle ingrediensene. Så venting. Ganske så lenge, men da kan du du benytte tiden til å sove. Jeg bruker i alle fall å lage de eltefrie deigene på ettermiddagen eller kvelden, så er den klar en eller annen gang neste dag.

grovt-brod-uten-elting-2

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon