For en herlig helg vi har lagt bak oss! Masser av sol fra skyfri himmel! Jeg elsker det! Håper du har hatt det akkurat likedan. For uka som kommer er det visstnok meldt litt mer varierernde vær over hele landet. Jeg har ikke lest værmelingene, men bare hørt dem gjenfortalt.

Nok om været, og over til maten! God mat som vi kan kose oss med hver eneste dag. For ja, det er viktig å kose seg med maten. Og kosemat trenger ikke nødvendigvis å være verken sjokolade burger. Jeg koser meg med både grillet laks og en grønnsalat. Det viktigste for meg er å få tid til å sette seg ned for å snakke og spise.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 23

 

Mandag 2. juni  – Tyrkisk salat med mørk ris

Agurk, paprika, tomat, chili og persille, hakket opp i bittesmå biter og blandet sammen med enten brun ris, villris eller svart ris. Det er skikkelig godt og en super mandagsmiddag. Server gjerne noen pitabrød sammen med salaten.

Ukemeny for uke 23

 

Tirsdag 3. juni – Grillet laks med råstekte poteter og pesto

Laks er en sikker vinner også på grillen. For å slippe at den går i stykker, kan du gjerne grille den enten i en aluminiumsform eller på litt aluminiumsfolie.

Her er det råstekte poteter og basilikumpesto som slår følge med fisken.

Ukemeny for uke 23

 

Onsdag 4. juni – Pastasalat med god spekeskinke

Så godt og så utrolig enkelt! Det er jo helt umulig å ikke like dette til middag!

Ukemeny for uke 23

 

Torsdag 5. juni – Kylling tikka

Denne kyllingen er eminent å tilberede både under grillelementet på stekeovnen og på grillen ute. Den kule grønne risen får sin farge av supergod spinat!

Ukemeny for uke 23

 

Fredag 6. juni – Hjemmelagde fiskeburgere

Du trenger ikke å lage fiskekakene selv for å få gode fiskeburgere, for det er mange gode varianter å få kjøpt ferdig i butikken også. Har du lyst til å prøve deg på dine egne, finner du en veldig grei oppskrift her. Det er verken vanskelig eller tidkrevende å lage dem selv!

Ukemeny for uke 23

 

Lørdag 7. juni – Fantastisk god osteterte med løkmarmelade

Oppskriften er Eyvind Hellstrøms og smaken står i stil med hans renommé.

Ukemeny for uke 23

 

Søndag 8. juni – Stekt chorizo med bønner og tomat

Finner du små, fersk chorizopølser i dagligvarebutikken der du bruker å handle, må du bare kjøpe med deg en pakke og prøve deg på denne supre middagen. Min lokale Rema 1000 bruker bestandig å få inn pakker av dem når grillsesongen starter.

Ukemeny for uke 23

 

Ukens dessert – Rabarbrais med blåbær

Det er bare å kjøre på med rabarbravarianter nå når den er i sesong!

Ukemeny for uke 23

 

Ukens saftige gjærbakst – Eltefritt tomatbrød

Dette brødet smaker godt som tilbehør til de aller fleste av denne ukas middagsforslag. Det smaker særdeles eminent helt alene også!

Ukemeny for uke 23

God uke til deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *