Ukemeny for uke 23
For en herlig helg vi har lagt bak oss! Masser av sol fra skyfri himmel! Jeg elsker det! Håper du har hatt det akkurat likedan. For uka som kommer er det visstnok meldt litt mer varierernde vær over hele landet. Jeg har ikke lest værmelingene, men bare hørt dem gjenfortalt.
Nok om været, og over til maten! God mat som vi kan kose oss med hver eneste dag. For ja, det er viktig å kose seg med maten. Og kosemat trenger ikke nødvendigvis å være verken sjokolade burger. Jeg koser meg med både grillet laks og en grønnsalat. Det viktigste for meg er å få tid til å sette seg ned for å snakke og spise.
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 2. juni – Tyrkisk salat med mørk ris
Agurk, paprika, tomat, chili og persille, hakket opp i bittesmå biter og blandet sammen med enten brun ris, villris eller svart ris. Det er skikkelig godt og en super mandagsmiddag. Server gjerne noen pitabrød sammen med salaten.
Tirsdag 3. juni – Grillet laks med råstekte poteter og pesto
Laks er en sikker vinner også på grillen. For å slippe at den går i stykker, kan du gjerne grille den enten i en aluminiumsform eller på litt aluminiumsfolie.
Her er det råstekte poteter og basilikumpesto som slår følge med fisken.
Onsdag 4. juni – Pastasalat med god spekeskinke
Så godt og så utrolig enkelt! Det er jo helt umulig å ikke like dette til middag!
Torsdag 5. juni – Kylling tikka
Denne kyllingen er eminent å tilberede både under grillelementet på stekeovnen og på grillen ute. Den kule grønne risen får sin farge av supergod spinat!
Fredag 6. juni – Hjemmelagde fiskeburgere
Du trenger ikke å lage fiskekakene selv for å få gode fiskeburgere, for det er mange gode varianter å få kjøpt ferdig i butikken også. Har du lyst til å prøve deg på dine egne, finner du en veldig grei oppskrift her. Det er verken vanskelig eller tidkrevende å lage dem selv!
Lørdag 7. juni – Fantastisk god osteterte med løkmarmelade
Oppskriften er Eyvind Hellstrøms og smaken står i stil med hans renommé.
Søndag 8. juni – Stekt chorizo med bønner og tomat
Finner du små, fersk chorizopølser i dagligvarebutikken der du bruker å handle, må du bare kjøpe med deg en pakke og prøve deg på denne supre middagen. Min lokale Rema 1000 bruker bestandig å få inn pakker av dem når grillsesongen starter.
Ukens dessert – Rabarbrais med blåbær
Det er bare å kjøre på med rabarbravarianter nå når den er i sesong!
Ukens saftige gjærbakst – Eltefritt tomatbrød
Dette brødet smaker godt som tilbehør til de aller fleste av denne ukas middagsforslag. Det smaker særdeles eminent helt alene også!
God uke til deg!