Ukemeny for uke 30
Hula hei så fort disse ukene går! Jeg håper du har fine sommeruker samme om du jobber eller har ferie. Jeg nyter virkelig det faktum at vi har hatt veldig mye sol og varme denne sommeren! Fantastisk!
Ukemenyen er preget av sol og varme den også. Her gjelder det å utnytte alle de godværsdagene som vi har. Og husk at det er mulig å grille selv om regnet plutselig skulle komme. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi grillet i garasjen hjemme i Trøndelag i oppveksten, når været plutselig slo om. Det funker aldeles utmerket det også.
Jeg håper du får en skikkelig fin uke! Og hust: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 21. juli – Innbakt tyrkisk pizza på grillen
Ja, det er mulig å grille pizzaen rett på grillen selv om du ikke har en egen grillstein å legge på! Denne legger jeg bare rett på grillristen, legger på lokket og venter i 4–5 minutter før jeg snur den og venter like lenge. Veldig morsom prosess, spør du meg.
Tirsdag 22. juli – Pastasalat med kylling
Pasta i ulike former og fasonger er en stadig tilbakevennende favoritt når middagen skal på bordet i en fart eller det er rester i kjøleskapet som gjerne skulle vært brukt opp.
Onsdag 23. juli – Italiensk kikersuppe
Har du planer om et Italiabesøk i løpet av sommeren, eller kanskje du allerede har vært der? Med denne kikertsuppa får du Italiafølelsen på 1-2-3!
Torsdag 24. juli – Baguetter med deilig pålegg
Disse kan vel ikke plasseres i boksen for fullverdige middager, men sommeren er jo full av dager på stranden, i parken eller ute på tur ett eller annet sted. Da er disse helt supre å pakke med seg!
Fredag 25. juli – Saftige grillspyd med ananas og persillesaus
Jeg er veldig glad i å lage grillspyd. Det er lettere å få et saftig og godt grillresultat på grillspyd enn når du griller store kjøttstykker. Kunsten er å bruke like store stykker på spydene slik at alt blir ferdig samtidig.
Lørdag 26. juli – Spekefat og ovnsbakte tomater
Er du glad i mat som du kan sitte og småspise fra riktig vel og lenge? Det er iallfall jeg, og denne maten er helt perfekt for det!
Søndag 27. juli – Helstekt uer
Putt hele forma på grillen eller bruk stekeovnen for å steke denne ueren. Godt blir det samme hvilken fremgangsmåte du velger. Og skulle det være vanskelig å få tak i uer, kan du velge både laks, ørret eller torsk istedenfor.
Ukens dessert – Stekt ostekake med blåbær
Er blåbæra moden der du bor? Det er den her! Denne ostekaken er som skapt for å bruke årets deilige blåbær i!
Ukens gjærbakst – Verdens beste hveteboller
Jeg har ikke tall på hvor mange tilbakemeldinger jeg har fått på denne bolleoppskriften. Så mange som aldri har greid å få vellykket gjærbakst før, lykkes når de bruker denne! Så da er det vel bare å prøve den ut da? Ikke sant?
En riktig god uke til deg!