Ukemeny for uke 1

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 1

Godt nytt år, folkens! Jeg håper dere alle har hatt en fin jule- og nyttårsfeiring og at dere gleder dere til å ta fatt på et nytt år! Jeg synes det bestandig er spennende å starte en ny sirkel, finne flyten og se hva den vil bringe. La oss håpe 2021 blir et bra år!

I morgen starter både skole- og arbeidsuken for de fleste av oss, og da er det på tide med en ny ukemeny også. Vi fortsetter det nye året med samme tankegang som vi hadde i det gamle; to fiskemiddager i uka, to vegetarretter og tre middager med kjøtt. Lettvinte middager i ukedagene, og så kan vi tillate at de tar litt mer tid å lage i helgen. Og som alltid; det kommer tips om en kake og en gjærbakstoppskrift i hver ukemeny i år også!

Ønsker dere alle en riktig god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 4. januar – Saftig laks med couscous, yoghurtdressing og granateplekjerner

Hjemme hos oss er vi helt delt i vårt forhold til granateplekjerner! Vi to damene elsker disse knallrøde, syrlige kjernene – og mener en liten håndfull av dem kan høyne riktig så mange måltider – mens gutta helst vil se kjernene andre steder enn på sin egen tallerken! Ha ha ha!

Du gjør som du vil om du vil bruke dem i denne middagen, men jeg kan iallfall si at ut fra min smak, er couscous, yoghurtdressing og granateplekjerner en match «made in heaven»!

 

Tirsdag 5. januar – One pot gryte med pastaskruer og Vossakorv

Det er så utrolig befriende å bare ha alt du trenger til middagen i én og samme kjele, røre rundt noen ganger og så bare vente mens godluktene sprer seg rundt i huset!

 

Onsdag 6. januar – Grønnsakssuppe med bønner og grønnkål

Jeg kjenner sterkt for å starte dette året med skikkelig fargerike middager! Man blir jo glad bare av å se oversikten over alle disse middagene! Det blir iallfall jeg 😉

 

Torsdag 7. januar – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Kritthvit, flakete torsk sammen med knallgrønn guacamole og ovnsbakte grønnsaker! Her snakker vi om en herlig middag – som du lager på riktig så kort tid!

 

Fredag 8. januar – Tacosuppe uten kjøtt

Å, jeg elsker denne tacosuppen! Og vet du hva? Alle jeg har servert den til har gjort det også 😉

 

Lørdag 9. januar – Pasta Alfredo med en vri

Da jeg hadde løpedronningen Ingvill Måkestad Bovim på besøk i matverkestedet for noen år siden, lagde vi blant annet denne kjempegode middagen sammen. Vanligvis er det fløtesaus i pasta Alfredo, men her bytter vi ut fløten med blomkål, som også gir en knallgod saus.

 

Søndag 10. januar – Kalvegryte 

Herlig søndagsmiddag! Får du ikke tak i kalvekjøtt, kan du bruke høyrygg eller annet grytekjøtt fra storfe også.

 

Ukens kake – Knallgode cookies med grovt mel og solsikkekjerner

Sist jeg lagde disse cookisene forsvant hele porsjonen så fort at jeg nesten måtte spørre meg selv om jeg faktisk hadde bakt. Det kunne jo være at jeg rett og slett hadde drømt!

Disse kjeksene er veldig enkle og kjappe å lage, og de er hakket sunnere å spise enn storparten av de tradisjonelle cookisene – hvis det er et tema. Og, som du skjønner av innledningsteksten, er de også veldig gode!

 

Ukens gjærbakst – Studentbrødet

Jeg antar at de færreste stundenter har en stor kjøkkenmaskin som kan elte en stor gjærdeig, så da tenker jeg det er kjekt å ha en brødoppskrift hvor du bare rører sammen alle ingrediensene, har deigen rett over i brødformer og lar brødene heve der før de stekes. Så har du en student i din nærhet, kan du jo tipse om denne oppskriften. Og så er det lov å lage brødet selv om man ikke er student også 😉

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon