Ukemeny for uke 31

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 31

Hvilket herlig vær vi har, folkens! Jeg synes det er aldeles fantastisk å oppleve denne varmen her hjemme. Selv om det ikke er meldt om like tropevarme nå den kommende uka, tegner det til å bli massevis av grillvær nå også.

Jeg håper du har fine sommerdager. Ønsker deg en riktig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 31

 

Mandag 28. juli – Grillet makrell medovnsbakte poeter og chilimajones

Det er bare noen få dager siden jeg la ut denne oppskriften på bloggen, men den er så god at jeg gjerne spiser den både denne uka og neste igjen. Og det er jo nå makrellen er i sesong!

Ukemeny for uke 31

 

Tirsdag 29. juli – Pastasalat med søtpotet, tomater og spekeskinke

Med en hylle stappet full av ulike pastatyper er jeg bestandig beredt for kjappe middager. Når det er varmt, er det deilig med noen skiver salt og god speskeskinke til pastaen.

Ukemeny for uke 31

 

Onsdag 30. juli – Grilla kyllinglår

Sjelden har vi grillet like mye som vi har gjort i sommer. Elsker det! Det er så utrolig mye godt å legge på grillen. Her deler jeg opp store kyllinglår og legger på grillen sammen med auberginer ogcherrytomater. Skikkelg godt!

Ukemeny for uke 31

 

Torsdag 1. august – Sashimi med mango og koriander

Å hvilken lykke det er å kunne spise denne maten! Dette synes jeg er fantastisk vakker og eventyrlig god mat på samme tid. Når den da i tillegg føles både rensene og godgjørende for hele kroppen, sier det seg selv at dette er skikkelig poppismat!

Ukemeny for uke 31

 

Fredag 2. august – Sommerlig langpannemat

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Langpanna er redningen! Skrell og vask grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, sleng oppi en kotelett eller to, og vips har du en strålende middag! Så enkelt kan det gjøres! Og så godt!

Ukemeny for uke 31

 

Lørdag 3. august – Helgrillet kylling på boks

Dette er i grunn en ganske så fiffig måte å grille kyllingen på, synes nå jeg. Litt barbarisk ser det riktig nok ut når du trær fuglen over ølboksen. Det trenger sant å si ikke være en ølboks, cider fungerer også bra. Hensikten er at væsken i boksen damper opp i buken av kyllingen mens den grilles, og resultatet er en ultrasaftig nygrillet kylling.

Ukemeny for uke 31

 

Søndag 4. august – Saftige lammespyd med tzatziki

Jeg har en stor svakhet for grillspyd av alle mulige slag. Smakene kan varieres i det uendelige og de er superkjappe å grille. Denne utgaven er med supersaftig lammekjøtt og hjemmelagd tzatziki. Det er Lea som er kokken.

Ukemeny for uke 31

 

 

Ukens dessert – Pavlova med vaniljekrem og massevis av bær

Pavlova er bestandig en stor slager på dessert- eller kakebordet. Fyll på med vaniljekrem og massevis av de bærene som er i sesong akkurat når du lager kaken.

Ukemeny for uke 31

 

Ukens gjærbakst – Den beste flettekringlen

Det er helt umulig å ikke elske dette! Luftig og søtt bakverk fyllt opp med mandel- og pekannøttfyll! Å hvilken glede!

Ukemeny for uke 31

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon