Kylling- og tomatgryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling- og tomatgryte

Jeg har virkelig ikke tall på hvor mange ganger hermetiske tomater har reddet middagen hjemme hos oss! Det eneste jeg vet er at jeg bestandig må ha en velutstyrt «hermetisk tomathylle» i skapet og at den gjerne skal være utstyrt med mange ulike hermetiske tomater-varianter. Hele store, hele cherrytomater, hakkede og passata – som er helt mosede tomater.

Til denne kyllinggryta bruker jeg både knuste, hermetiske tomater og hvite bønner i tomatsaus. Også det en skikkelig gammel og god slager. I oppskriften under bruker jeg en hel kylling som jeg deler i passe serveringsstykker før jeg starter stekingen. Om du nå synes det blir litt mye styr på en helt vanlig hverdag, kan du bruke vanlige kyllingfileter eller kyllinglår istedenfor. Godt blir det samme hva du velger.

Kylling- og tomatgryte

Dette trenger du for å lage kylling- og tomatgryte til 4 personer
1 rå kylling, ca 1,3 kg, eller 4 kyllingbryst eller 4 store kyllinglår
1-2 ss rapsolje
1-2 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 boks bønner i tomatsaus
1 boks knuste, hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
noen grener frisk oregano til servering

6 dl vann
1 ts salt
4 dl ris – gjerne fullkornsris

Bruker du én hel kylling, starter du med å dele den i serveringsstykker. En så stor kylling bruker jeg å dele i 8 serveringsstykker. Skjær først av lårene. Legg kniven mellom låret og selve skrotten og før den ned. Akkurat der beinfestet er, er det lett å skjære låret løst. Så deler du låret i knefestet også.  Gjenta med det andre låret.

For å få løs brystene, legger du kniven helt inntil brystbeinet som går langs hele kyllingskrotten. La kniven følge brystbeinet og skjær små snitt om gangen til hele kjøttstykket er løst. Del det i to biter. Gjenta på den andre siden.

Skrotten er fin å putte i fryseren. Når du har 2-3 skrotter, koker du deg god kraft på det.

Vil du at prosessen skal gå fortere? Ja da velger du enten rene kyllingbryst eller kyllinglår. Kyllinglårene må enten være skikkelig store – for at det skal bli nok mat – eller at du velger noen flere. Er kyllinglårene store, kan det være kjekt å dele dem i to slik at du får klubben som én del og låret som én annen. Hvis du bare bruker kyllingfileter, deler du dem også i to.

Varm oljen i en stekepanne og stek bitene på sterk varme i noen minutter på hver side, til de får en lysebrun skorpe. Stek i to omganger slik at varmen holder seg godt. Legg alle kyllingbitene i en gryte. Dryss over salt og pepper og hell over både tomatbønnene, tomatene og den tørkede oreganoen. Kok opp og la det småputre i 20-25 minutter. Bruker du bare kyllingfilet, er det nok med 15 minutters koking. Rør inn balsamicoen for du smaker til med sukker og eventuelt mer salt og pepper. Riv av noen oreganoblad og dryss over ved servering.

Kok ris etter anvisning på pakken og server til.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon