Glaserte ribbebiter servert med rømme

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Glaserte ribbebiter servert med rømme

Har du lyst på ribbe, men er ikke helt klar for å spise den på den tradisjonelle måten riktig ennå? Da kan du prøve denne versjonen! Små, stekte ribbebiter glasert med Vår fruktmost, ketsjup, soyasaus og honning! Skikkelig klissete og kjempegode saker!

Jeg ble utfordret av Vår Fruktmost om å lage tre ulike retter som det passer å drikke nettopp Vår fruktmost til. Dette er én av rettene. Her kan du se den andre retten som jeg allerede har lagt ut, røkt laks med pepperrotkrem og surkål. Rett nummer tre kommer litt senere.

Selv om det å spise ribbe til jul er et særnorsk fenomen (iallfall så vidt jeg vet), er det vanlig å spise stekt ribbe mange andre steder i verden også, men ikke spesielt til jul. Hele året rundt. Her får ribben asiatiske smaker på seg etter at den er ferdig stekt.

Dette er super mat å invitere venner over på nå i adventstiden.

Glaserte ribbebiter servert med rømme

Dette trenger du for å lage glaserte ribbebiter som småmat til 8 personer
2 kg ribbe
2 ts salt
2 ts tørket oregano
nykvernet pepper
4 dl Vår –eple og solbær
1 ½ dl ketsjup
½ dl soyasaus
½ dl honning

3 dl seterrømme
3–4 greiner oregano

Glaserte ribbebiter servert med rømme

Rut svoren på ribben og gni kjøttet inn med halvparten av saltet og oreganoen samt godt med nykvernet pepper. Pakk det inn og la det ligge i kjøleskapet over natten.

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg kjøttet i en liten ildfast form og hell i halvparten av Vår – eple og solbær. Dekk med aluminiumsfolie og stek ribben i 3 timer. Ta ut kjøttet og la det hvile i minst 1 time før du skjærer det i små terninger. Du kan også steke kjøttet dagen før servering.

Ha kjøtt-terningene i en form og legg dem tilbake til stekeovnen. Stek dem i 15–20 minutter.

Bland sammen resten av saltet, oreganoen, Vår – eple og solbær, ketsjup, soyasaus og honning i en kasserolle. La det koke på høy varme i 5–10 minutter til det tykner.

Hell glasuren over kjøttbitene og stek videre i ca. 10 minutter.

Hakk opp oreganoen og bland med rømmen. Stikk små trepinner i ribbebitene og server.

Glaserte ribbebiter servert med rømme

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Vår Fruktmost. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon