Ukemeny for uke 50
Andre søndag i advent er straks historie og jeg er kjempefornøyd med tingenes tilstand. Jeg håper du også har hatt en fin adventshelg.
Selv om vi nå koser oss med julebakst, trenger vi vanlig mat også! Så hovedvekten av middagsforslagene er helt straight mat som er ganske så kjapp å lage. Jeg håper du finner deg mange ting som du har lyst til å lage i løpet av uken!
En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 8. desember – Laks med kokte poteter og agurksalat
Det som er så genialt når du tilbereder fisken på denne måten er at den nesten ordner seg selv. Det eneste du må gjøre er å koke opp vann! Kjekt!
Tirsdag 9. desember – Pizza på noen minutter
Når tiden er knapp, kan du lage pizza på noen minutter hvis du bruker tortillalefser som bunn.
Onsdag 10. desember – Kjøttboller med spagetti og tomatsaus
Kjøttboller med spagetti og tomatsaus er bestandig en suksess når det settes på middagsbordet. Da slurper vi i oss spagettien så tomatsausen spruter pent oppover kinnene hele gjengen.
Torsdag 11. desember – Thailandske fiskekaker med sursøt saus
Det er en ganske anderledes smak av disse fiskekakene enn de tradisjonelle norske. Det fine er at både den norske og den thailandske versjonen er veldig god.
Fredag 12. desember – Pastasalat med kjempegod kylling
Dette er en skikkelig luksussalat hvor jeg bruker kyllingconfit istedenfor vanlig kylling. Du kan selvfølgelig bruke helt vanlig kylling også. Det blir også kjempegodt.
Lørdag 13. desember – Entrecôte med blåskimmelost og potetkaker
Er du glad i en god biff, er entrecôte et bra stykke kjøtt å kjøpe. Det er mer smak i et stykke entrecôte enn en indre- eller ytrefilet og det er dessuten billigere å kjøpe inn. Og det kan man jo like.
Søndag 14. desember – Ribberull med de beste potetene
Ja da! Dette er bare så utrolig godt . På denne tiden av året er dette virkelig noe av det aller beste jeg kan tenke meg. Har du dessuten lyst til å få ribbelukten i huset, men ikke er klar for å spise ribbe ennå, er dette løsningen!
Ukens dessert – Saftig fyrstekake
En perfekt stekt fyrstekake er akkurat så bløt inni at den gir litt etter når du skjærer i den, men ikke så bløt at den fremdeles er rå. Perfekt stekt smelter den nesten før den har kommet inn i munnen.
Ukens gode gjærbakst – Brioche
Dette er et av de aller beste brødene som finnes. Så luftig og lett og samtidig fullt av egg og smør – det er helt utrolig at det er mulig! Brødet er fint å fryse også. Da er det kjekt å bake noen brød når man først er i gang, så er du garantert noen supre frokoster i julen også!
En riktig god uke til deg!