Goro

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Goro

Goro er en av de gode, gamle klassikerne blant julekakene. Og smørfulle og gode som de er, er det lett å skjønne. Du trenger et gorojern for å lage disse småkakene. Lånemulighetene bruker å være gode for gorojern. Det er sjelden hele nabolaget lager goro på én og samme dag. Legg ut en melding på Facebook om at du ønsker å låne, så skal du se at lånetilbudene strømmer på!

Gorodeigen skal kjevles ut, så skjæres til i samme størrelse som gorojernet er. Da er det lurt å lage seg en mal av papp som er like stor som selve formen inne i jernet, så kan du bruke den. Sparer deg for masse jobb.

Jeg er særdeles svak for kardemommesmaken i disse goroene. Den er med på å gi kakene den karakteristiske smaken som goro har. Åpne gjerne en ny pakke med kardemomme – dersom den gamle har stått siden i fjor til jul – så er du sikker på at smaken er der.

Goro

Dette trenger du til ca. 60 goro
1 ¾ dl kremfløte
1 egg
125 g sukker
500 g hvetemel
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
325 g mykt smør

Pisk fløten til en luftig krem i en bolle. I en annen pisker du egg og sukker til en luftig eggedosis. Rør så kremen og eggedosisen sammen.

Bland sammen hvetemel, kardemomme og vaniljesukker og rør det og smøret vekselsvis inn i kremen. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten.

Del deigen i mindre deler og kjevle hver del ut til tynne leiver. Jeg bruker å kjevle deigen ut mellom to lag med bakepapir, drysset med hvetemel. Da er det enkelt å snu leiven og forsikre seg om at den ikke setter seg fast.

Bruk en mal like stor som gorojernet og skjær ut emner. Stek kakene pent gylne. Bruk en spiss kniv og skjær dem opp mens de fremdeles er varme. La kjeksene avkjøles på en bakerist.

Goro

Goro

God julebakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon