Å ha rosiner i bollene, det bruker jeg, men svisker i rundstykkene var et nytt bekjentskap for meg inntil jeg bakte rundstykkene til Joachim Helland. Oppskriften sendte han inn i forbindelse med Sunsweet sviskekonkurransen som jeg hadde her på bloggen. Og der fikk han andreplass. Smaken står definitivt til førsteplass!

I originaloppskriften til Joachim bruker han hvetekim. Det fikk ikke jeg tak i her i Rakkestad, så da brukte jeg kruskakli (hvetekli) i stedenfor. Oppskriften du får her, er derfor litt tilpasset.

Veldig gode ble de iallfall!

Tusen takk til Joachim for en kjempegod oppskrift!

Saftige rundstykker med svisker

Dette trenger du for å bake 20 rundstykker med svisker
50 g smør
750 g hvetemel
25 g kruskakli
100 g solsikkekjerner
1 ts salt
50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
2 ½ dl yoghurt naturell
2 ½-3 dl vann, ca. 30 grader
125 g Sunsweet svisker
1 egg

Ha alt det tørre i en miksebolle. Jeg bruker bare å smuldre fersk gjær i miskebollen også, men du kan også røre den ut i vannet. Ha i yoghurten og 2 ½ desiliter av vannet og elt deigen godt sammen. La mikseren gå på den laveste hastigheten i 6-7 minutter. Du ser nå om du må tilsette litt mer vann eller ikke. Naturellyoghurt er litt ulik i konsistensen ut fra hvilket merke du velger, og bruker du en fast gresk yoghurt, må du tilsette litt mer vann enn om du bruker en mer flytende variant. Hakk opp sviskene og ha i. Elt videre i 5 minutter.

Deigen skal bli blank og glatt og være så fast at den nesten begynner å slippe bollen.

Dekk bollen med plastfolie eller et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store biter. Rull dem ut til rundstykker og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett.

Dekk rundstykkene med plastfolie eller et bakeklede og la den etterheve i 30-40 minutter.

Sett i mellomtiden på stekeovnen på 225 grader. Pisk sammen egget og pensle rundstykkene før du setter dem midt i stekeovnen. Stekes i ca. 15 minutter.

La rundstykkene avkjøles på en bakerist.

Saftige rundstykker med svisker

God bakst!

 

 

Blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker. 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *