Karamellpudding med appelsinsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Karamellpudding med appelsinsaus

Karamellpudding er bestandig en sikker vinner når det kommer til dessertvalg. Creme brulee også, som jo er den franske versjonen av vår karamellpudding. Her lager jeg norsk karamellpudding i franske creme bruleeformer. Og så serverer jeg en skikkelig god appelsinsaus til.

Det er veldig kjekt å lage karamellpuddingen dagen før den skal serveres. Da rekker den å sette seg fint. Appelsinsausen kan også lages dagen i forveien.

Hvis det passer bedre, kan du bruke én stor form istedenfor 6 porsjonsformer. Da må du beregne litt lengre steketid (se lenger ned i oppskriften).

Karamellpudding med appelsinsaus

Dette trenger du for å lage 6 karamellpuddinger med appelsinsaus
1 vaniljestang
1 appelsin
6 dl melk
75 g sukker
3 egg
2 eggeplommer

Appelsinsaus
100 g sukker
1 ½ dl appelsinjuice
1 vaniljestang

Sett stekeovnen på 150 grader

Del vaniljestangen i to, på langs, og skrap ut frøene. Skjær av skallet på appelsinen, bare det oransje og ha i en kasserolle sammen med både frø og stang av vaniljestangen og melken. Varm opp til kokepunktet. Ta det av varmen og la det stå i 15 minutter slik at appelsinsmaken kommer frem. Varm så opp melken til kokepunktet igjen.

Pisk sammen sukkeret, eggene og eggeplommene til det tykner i en bolle. Hell den varme melken over og rør til sukkeret er oppløst. Sil det over i 6 små porsjonsformer eller én stor form.

Sett formene over i en langpanne. Hell i kokende vann slik at det går halvveis opp på formene. Stek puddingen i 30–40 minutter til den stivner. Når jeg lager stor karamellpudding, bruker jeg bestandig å steke den på lavere varme – 100 grader – og så steker jeg den i ca. 2 timer.

La puddingene avkjøles før du setter den inn i kjøleskapet til neste dag.

Til appelsinsausen. Smelt sukkeret i en kjele på svak varme. Ta kjelen av varmen og hell i appelsinjuicen. Dette freser kraftig. Sett kjelen tilbake på varmen og la det koke opp igjen. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene i sausen.

Avkjøl sausen før servering.

Karamellpudding med appelsinsaus Kos deg!

 

2 kommentarer til “Karamellpudding med appelsinsaus”

  1. Kan man bruke en annen saus? Bringebær, pasjonsfrukt eller vanlig karamellsaus? Evt. klementinsalat og droppe saus? Eller blir det tørt? Kan man ta på demerarasukker og brenne de sånn det blir creme brulee?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon