Ukemeny for uke 2
Godt nytt år til deg!
Nå er jeg skikkelig klar for mat med massevis av farger og eksotiske smaker! Etter to uker med julemat er jeg helt klar for lettere og mer fargerik mat igjen. Denne uken starter og slutter med fiskekaker. På mandagen er det tradisjonelle norske fiskekaker med revet gulrot og remulade til, mens på søndagen er det en het, thailandsk versjon. Det er morsomt å vise at smaken på fiskekaker kan variere så mye.
Jeg håper du får en god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 5. januar – Fiskekaker med remulade og revet gulrot
Gode fiskekaker går virkelig aldri av moten! Så enkelt er det. Heldigvis finnes det etterhvert ganske mange gode fiskekaker å få kjøpt i butikken også, så du kan selvfølgelig bruke det til denne middagen. Har du lyst til å prøve deg på dine egne, kan jeg slå fast at det er like lett å lage fiskekaker som kjøttboller.
Tirsdag 6. januar – Wok med risnudler og svinefilet
Finn fram spisepinnene og gjør deg klar for en deilig wok. Bruk en wokpanne eller en helt vanlig stekepanne med litt høye kanter.
Onsdag 7. januar – Tomatsuppe med ostelokk
Har du noen osteskorper liggende i kjøleskapet som begynner å bli tørr og gamle? Da er de helt perfekte å bruke til denne tomatsuppen.
Torsdag 8. januar – Tomat- og mozzarellasalat med pesto
Jeg tilllater meg å drømme meg bort et aldri så lite øyeblikk – til sensommeren og alle dens gode smaker.
Fredag 9. januar – Knasende kyllingtaco
Til denne tacovarianten lager jeg en supergod salsa av sopp. Jeg sier bare: Prøv den!
Lørdag 10. januar – Gumbo – Louisianas beste gryte
Dette er perfekt gjestemat. Perfekt å spise hvis man ikke skal ha gjester, sånn i og for seg også. Etter min mening er dette perfekt mat – punktum!
Søndag 11. januar – Thailands fiskekaker med sursøt agurk- og chilisaus
Disse thailandske fiskekakene er så utrolig friske i smaken. Sausen er skikkelig sterk og passer perfekt til.
Ukens kake – Vaniljekake med sjokoladeglasur
Oppskriften til denne gode vaniljekaken har jeg fra Marthe Stewart. Den bruker å forsvinne riktig så fort.
Ukens duftende gjærbakst – Grove pitabrød
Jeg bruker bestandig å lage dobbel porsjon av disse når jeg først er i gang. De er så utrolig kjekke å finne fram fra fryseren når ungene vil ha en ekstra god matpakke eller når vi må lage middag i en fei.
En riktig god uke til deg!