Da jeg lagde denne første gangen, hadde jeg rikelig med kyllingrester liggende i kjøleskapet som jeg bare delte opp, krydret og stekte. Du kan bruke rå kyllingfileter som du steker eller du kan ferdiggrillet kald kylling. Bruk det som passer best!

Kyllingtaco med appelsin- og mangosalsa

Oppskrift på kyllingtaco med appelsin- og mangosalsa
til 4 personer

Tacoen
400 g kyllingkjøtt – rå eller allerede stekt kyllingfilet eller hel, ferdiggrillet kylling
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 fennikel
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver – gjerne røkt versjon
½ ts spisskummen
2 vårløk
ca. 250 g hermetiske cannellinibønner
Maldonsalt
nykvernet pepper

Appelsin- og mangosalsaen
1 mango
2 appelsiner
2 skiver ananas
2 tomater
3 vårløk
1 rød chili
¼ ts (eller kanskje litt mindre) kajennepepper
Maldonsalt
nykvernet pepper

Til serveringen
tacolefser
revet hvitost
gresk yoghurt
blandet grønnsalat

Start med salsaen. Den blir bare bedre om den får stå en liten stund før servering.

Skrell mangoen. Skjær kjøttet løst fra steinen. Prøv å kjør kniven så tett inntil steinen som mulig slik at du får med mest mulig av kjøttet. Del det i små terninger. Appelsinene blir finest når du fileterer dem. Da skjærer du først av alt skallet, inklusive det hvite. Så legger du appelsinen i venstre neve (hvis du er høyrehendt) og skjærer ut hver båt slik at du ikke får med den tynne hinnen som omgir hver av appelsinbåtene. Del så båtene opp i mindre biter.

Skjær ananasen og tomatene i små terninger også. Vårløkene skjærer du i tynne ringer og chilien finhakker du. Liker du litt sterk mat, tar du med frøene og alt, hvis ikke fjerner du frøene før du finhakker. Bland alt i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Om kyllingkjøttet er rått, starter du med det. Er det allerede ferdig stekt, kan du fremdeles starte med å dele det opp i små terninger, men da legger du det til side til etterpå.

Ha det rå kjøttet i en stekepanne sammen med olivenoljen og stek det på forholdsvis sterk varme i 3-4 minutter. I mellomtiden finhakker du hvitløkfeddene og chilien (med eller uten frø etter hvor sterk du ønsker å ha tacoen) og skjærer fennikelen i tynne ringer. Skru ned varmen i stekepanna og ha i. Bruker du ferdigstekt kylling, har du i terningene nå. Dryss over krydderet og bland det sammen. La det surre på medium varme i 4-5 minutter.

Skjær opp vårløken i ringer og ha både vårløkringene og cannellinibønnene i stekepanna. La det surre med de siste minuttene slik at det blir gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Riv osten, finn fram tacolefsene, yoghurten og salaten og du er klar for et aldri så lite godt måltid!

Kos deg!

Kyllingtaco med appelsin- og mangosalsa


Kyllingtaco med appelsin- og mangosalsa

Kyllingtaco med appelsin- og mangosalsa

Kyllingtaco med appelsin- og mangosalsa

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *