Supergod pulled pork-burger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod pulled pork-burger

Pulled pork er befriende lettvint å tilberede og om mulig enda enklere å spise. Dette er virkelig snaddermat av høyeste klasse, spør du meg!

Det eneste du trenger for å lage pulled pork er et kjøttstykke fra en svinenakke. Det har passe mengde med marmorert fett i seg slik at det egner seg perfekt til langsteking. For det er nettopp langstekingen, på svak varme, som gjør at det ferdigstekte kjøttet er så mørt at det kan rives fra hverandre.

Jeg vet at en del av dere som leser Fru Timian har en “Slow cooker” hjemme på kjøkkenet, og den kan du gjerne bruke når du skal lage pulled pork. Klikker du inn på dette innlegget kan du se hvordan jeg serverer min langstekte svinenakke, lagd i slow cooker, med potetstappe og gulrot. Men du kan like gjerne bruke stekeovnen. Det har jeg gjort her. Legg gjerne kjøttet i en gryte eller en ildfast form med lokk eller som du kan lage et enkelt aluminiumslokk på, for å sikre deg at all saftigheten fra kjøttet holder seg akkurat der vi ønsker at den skal være under stekingen.

Dette kjøttet har jeg stekt på 150 grader i 4 ½ time.

På bildene kan du ikke se snurten av hvitløksmajonesen som du også får med oppskriften på litt lenger ned. Det skyldes rett og slett at jeg glemte å få den med i bildet. Hvitløksmajones smaker fantastisk godt til langstekt svinenakke, som dette!

Supergod pulled pork-burger

Dette trenger du for å lage hamburger med pulled pork til 8 personer

Pulled pork
2 kg svinenakke
3 ts salt
2 ts paprikapulver
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
3 ts brunt sukker
10 hvitløkfedd
1 løk
3 laurbærblad
2 dl kokende vann

Hvitløksmajones
1 fedd hvitløk
1 eggeplommer
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Til servering
2 rødløker
2 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
ca. 150 g grønnkål
4 vårløk
8 hamburgerbrød

Supergod pulled pork-burger

Sett stekeovnen på 150 grader og finn fram en gryte med lokk eller en ildfast form.

Fordel salt, paprika og nykvernet pepper rundt hele kjøttstykket. Jeg liker å sikre meg en gyllenbrun stekeskorpe før jeg legger kjøttet inn til steking, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Men, gjør du som meg, varmer du oljen i en stekepanne og bruner kjøttet kjapt rundt det hele. Så fordeler du det brune sukkeret rundt kjøttet og legger det i gryten.

Hvitløkfeddene legger du bare hele i gryta mens løken kan du dele opp i ganske store båter. Ha også i laurbærbladene og hell over vannet.

Legg på et lokk eller dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie før du setter den inn i stekeovnen.

Da er det bare å la den stå der de kommende 4-5 timene. Når du begynner å undre på om kjøttet er ferdig, tar du i det med en gaffel. Da ser du lett om det er helt mørt og ferdig.

Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør eventuelt inn bitte litt vann helt til slutt, for å få majonesen litt mer flytende.

Skrell rødløken og skjær den i tynne ringer. Stek den på forholdsvis svak varme sammen med 1 ss olivenolje, salt og pepper til den blir myk. Ta den ut av pannen.

Hakk opp grønnkålen og ha den i stekepannen sammen med resten av oljen, samt litt salt og pepper. La det frese på litt over medium varme til kålen ramler sammen. Skjær vårløken i tynne strimler og la den frese med det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.

Da er det bare å rope inn hordene til en skikkelig burgerfest!

Supergod pulled pork-burger Supergod pulled pork-burgerSupergod pulled pork-burger Supergod pulled pork-burger Supergod pulled pork-burger

 

 

 

 

2 kommentarer til “Supergod pulled pork-burger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon