Supergode bagels!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergode bagels!

Første gangen jeg smakte bagels var da jeg besøkte bestevenninnen min som var au pair i New York en gang på slutten av 80-tallet. Jeg hadde fått beskjed om å ta med meg norsk røkelaks da jeg kom, så jeg fylte kofferten og dro over. Fisken ble skåret i skiver, nystekte bagels og philadelphiaost ble plassert på bordet, og så spiste vi. Mye! Noe jeg for øvrig gjorde resten av ferien også – spise mye, altså!

Bagels skal være litt seige i konsistensen. Og får å få til det, trekker vi dem i kokende vann tilsatt sirup før vi steker dem.

 Supergode bagels!

Dette trenger du for å bake 20 bagels
ca. 950 g hvetemel
1 pk gjær, fersk eller tørr
1 ts salt
5 dl vann
3 egg
2 ss olivenolje
2 ss flytende honning

1 egg til pensling
sesamfrø eller valmuefrø til strøing

Til koking
2 liter vann
2 ss sirup

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den mellom fingrene før du har den i bollen sammen med melet. Ha over alt det flytende og elt deigen godt sammen på laveste hastighet på mikseren, i 8–10 minutter. Ta ut eltekroken, dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 1 time.

Hvelv deigen på et melet bakebord. Kna den litt sammen og del den i 20 like emner. Rull ut hvert emne til en pølse på 20 cm. Form den som en smultring. La endene gå litt over hverandre. Hold på endene, stikk fingrene inn i hullet og rull frem og tilbake akkurat i skjøten slik at deigen setter seg sammen.

Etterhev bagelsene i ca. 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Kok opp vannet og sirupen i en vid kasserolle. Legg i bagelsen, 2–3 om gangen. De skal trekke, og ikke koke, i 4 minutter. Vend dem etter 2 minutter. Ta dem så forsiktig opp med en hullsleiv og legg dem over på en bakepapirkledd stekeplate.

Pensle dem med sammenpisket egg og strø på frø før du setter stekebrettet midt i stekeovnen. Stekes i 15–17 til de er gyllenbrune og fine. Bagelsene trenger ikke å heve mer etter trekkingen i det kokende vannet, men stekes med en gang.

La bagelsene avkjøles på en bakerist.

Supergode bagels! Supergode bagels!

God bakst!

Fyll bagelsene med alt du måtte ønske av godt pålegg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon