I går var jeg på inspirasjonsdag hos Idun – Mors hjemmebakte – og fikk lære gode tips og triks fra Baker- og konditorlandslaget om kakepynting og hvordan man skal bygge opp en bryllupskake. Veldig spennende!

Jeg er jo – som jeg har skrevet om mange ganger – definitivt ingen konditor, til det er jeg alt for utålmodig, men det er mulig å pynte fine kaker for det.

Bryllupskakebaking

Sånn ble den ferdige kaken min seende ut. Veldig enkelt pyntet, som du kan se. Men jeg likte det.

Noe av det viktigste jeg lærte i går var at det er viktig at man ikke kjevler ut marsipanlokket veldig tynt når man skal ha det over en kake. Da er det vanskelig å få det fint.

Bryllupskakebaking

Her knar jeg inn farge i marsipanen (jeg hadde glemt hårstikk). Ved siden av meg står Camilla som driver bloggen Bakerinnen. Du husker henne sikkert fra «Hele Norge baker». Hun lagde en helt nydelig kake.

Bryllupskakebaking

Mange fine kaker i produksjon her! Dypt konsentrert.

Bryllupskakebaking

Hvilken herlig gjeng! Disse var med:

Anne Brith – villaperlesukker.no
Camilla – bakerinnen.no
Elin – krem.no
Helene – kakepiken.com
Knut Olav – hrknutsen.no
Marit – frutimian.no
Manuela – passionforbaking.com
Tonje – tonjesmycake.blogspot.no
Tove – idefull.no
Trine – klisjehjemmet.no

Bryllupskakebaking

Her står jeg sammen med Bernard Azinger, som er trener for Bakeri- og konditorlandslaget, og Knut Harald Sørdal, som er medlem på landslaget og som jobber hos Idun.

Bryllupskakebaking

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *