Brownie med mørk sjokolade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brownie med mørk sjokolade

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på brownies som det gjør amerikanere! Det er nok muligens en liten overdrivelse, men at det finnes en uhorvelig stor mengde med ulike brownieoppskrifter, det er hevet over enhver tvil! Jeg har både brownieoppskriften venninnen min fikk da hun var utvekslingselev i USA på 80-tallet, her på bloggen, og en skikkelig mektig brownie som passer perfekt med is og varm sjokoladesaus til. Den aller første sjokoladekaken jeg bakte selv, var nok også en brownie – uten at jeg hadde noen formening om akkurat det når jeg bakte «Den store stygge ulvens sjokoladekake» på 70- og 80-tallet 🙂

Her kommer det enda en oppskrift. Denne versjonen er litt luftigere enn de andre versjonene. Ja, den er såpass luftig at den er helt på kanten til å være en langpannesjokoladekake og ikke en brovnie, men ettersom den er av typen: putt alle ingrediensene i en bolle og rør dem kjapt sammen, og den er best når den ikke er helt gjennomstekt, lar jeg den være i brownie-kategorien!

Villa Perlesukker og jeg hadde en bakedag sammen for ikke lenge siden, og da lagde vi både denne og to ulike ostekaker i muffinsformer.

Brownie med mørk sjokolade

Oppskrift på brownie med mørk sjokolade
Passer til en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm

5 egg
450 g sukker
200 g hvetemel
50 g bakekakao
¼ ts salt
2 ¼ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
200 g mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir.

Visp lett sammen eggene med en gaffel før du blander alle ingrediensene, unntatt sjokoladen, sammen i en bolle. Du kan bare røre sammen for hånd. Hell røren over i langpannen.

Hakk opp sjokoladen og fordel over røren.

Stek kaken på nest nederste rille i ca. 30 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig stekt. Det kan godt sitte igjen litt kake på kakepinnen, men det skal ikke være deigete.

Brownie med mørk sjokolade Brownie med mørk sjokolade

God bakst!

 

 

 

2 kommentarer til “Brownie med mørk sjokolade”

    • Hei Betina! Så hyggelig å høre 🙂
      Du kan gjerne bruke varmluft. Jeg skal skrive det inn i oppskriften også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon