Ukemeny for uke 36
De ukene går altså så fort at jeg rekker nesten ikke å henge med i svingene! Tenk, nå har ungene allerede hatt to fulle uker på skolen etter sommerferien. Merker at høstluften begynner å komme, selv om vi her på Østlandet har hatt flere solskinnsdager denne uken.
Det ferske lammekjøttet begynner å komme i butikkene nå også, så denne uken står det lam på menyen. Sammen med mye annet godt; seigryte, saftige biffer og en super kjøttsuppe.
Jeg håper du får en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 31. august – Seigryte med safran
Her er en billig og god middagsrett hvor jeg rett og slett bruker en blokk med frossen sei.
Tirsdag 1. september – Lammeboller og pasta
Er du så heldig å finne lammekjøttdeig i butikken, MÅ du bare kjøpe! Det er kjempegodt, men beklageligvis litt uvanlig å finne i norske butikker. Du kan jo kverne ditt eget kjøtt, eller du kan bruke helt vanlig kjøttdeig for å lage disse kjøttbollene.
Onsdag 2. september – Fransk løksuppe
Nå er det massevis av fersk løk i butikken, så da er det vel den mest naturlige tingen i verden å bruke mengder av dem i stor porsjon fransk løksuppe!
Torsdag 3. september – Marinert kylling med couscous
Ja, det er helt klart mulig å lage veldig god mat uten å bruke mye tid på kjøkkenet! Herlig!
Fredag 4. september – Grillet entrecôte med aspargeskrem
Om du ikke har ryddet inn grillen ennå, så er det bare å fyre den opp for å grille disse saftige kjøttstykkene. Grillpannen inne på kjøkkenet fungerer også.
Lørdag 5. september – Saftig laks innbakt i butterdeig
Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker.
Søndag 6. september – Den beste kjøttsuppen!
Følger du denne oppskriften, skal det forhåpentligvis bli igjen nok mat til at du kan ha lapskaus til middag i morgen.
Ukens kake – Den store stygge ulvens sjokoladekake
Dette er virkelig barndommens store kakefavoritt! Jeg lagde denne SÅ mange ganger enten alene eller sammen med storesøster. Har du barn i passende alder, kan du gjerne slippe dem løs med denne oppskriften!
Ukens deilige gjærbakst – Flettekringle
Å, du store min tid! Dette er godt, det, folkens! Nystekt og luftig kringle helt full av mandel- og nøttefyll! Husk på å la deigen heve så lenge som det står i oppskriften, slik at du får mest mulig luft inn i den ferdige kringlen. God bakst!
En riktig god uke til deg!