Lettvint og veldig god fiskesuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvint og veldig god fiskesuppe

Fiskesuppe er én av de populære og stadig tilbakevendende hverdagsmiddagene hjemme hos oss. Det er så lettvint å lage, det er godt og jeg kan bruke av de grønnsakene som ligger i kjøleskapet. Det er dessuten strålende bra å bruke opp eventuelle fiskerester som ligger i fryseren i en fiskesuppe.

Denne oppskriften er kjekk å bruke som et utgangspunkt når du skal lage en fiskesuppe, så kan du legge til og trekke fra alt ettersom hva som befinner seg i skuffer og skap. I denne oppskriften bruker jeg det som jeg kaller «den hellige treenighet»: løk, hvitløk og stangselleri. Tre billige, gode og holdbare råvarer som er full av godsaker for kroppen.

Har du lyst på en fiskesuppe hvor du koker kraft og lager alt fra bunnen av, finner du en kjempegod oppskrift her.

Lettvint og veldig god fiskesuppe

Oppskrift på lettvint fiskesuppe
4 personer

1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri – kan utelates
2 ss olivenolje
4 medium poteter
2 gulrøtter
3 dl vann
5 dl H-melk
2 ss grønnsaksfond eller buljongterninger – tilpass mengden ut fra hva som står på pakken (dette er ublandet mengde)
300 g laks
200 g torsk eller sei
3 dl creme fraiche
nykvernet pepper
litt flaksalt
litt sitronsaft
noen timianblader

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær to snitt oppover langsmed stangselleriet før du skjærer den i skiver – slik at det blir bittesmå terninger når du skjærer. Ha dette i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på litt under medium varme i noen minutter.

I mellomtiden skreller du potetene og gulrøttene. Her har jeg delt potetene i små terninger og gulrøttene i skiver. Ha dem i kasserollen og hell over vann, melk og fond og la det koke opp. La det småkoke til potetterningene begynner å bli myke.

Del opp fisken i terninger og ha i. Ha også i creme fraichen og kok opp igjen. Så lar du suppen være akkurat på kokepunktet i 4-5 minutter, til fisken er ferdig. Bruker du frossen fisk, som du deler opp og har rett i suppen, må du beregne litt lenger tid.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vær forsiktig med saltet ettersom fondet eller buljongen du bruker sikkert inneholder en del salt.

Dryss over noen timianblader og server!

Her serverer jeg også varme ciabatta til.

Lettvint og veldig god fiskesuppe

Lettvint og veldig god fiskesuppe

Lettvint og veldig god fiskesuppe

Lettvint og veldig god fiskesuppe

God middag!

 

 

10 kommentarer til “Lettvint og veldig god fiskesuppe”

 1. Hei,
  Denne suppen ser kjempegod ut. Lurte på hvordan gjøre det med buljongen når det bare skal være noen spiseskjeer oppi. En terning er jo gjerne til ca 5 dl vann. (Pleier bruke buljong og ikke fond). Eksperimenterer litt med enkle fiskesupper.. 🙂

  • Hei Anette!
   Det er ublandet mengde jeg mener på fonden – har skrevet det inn i oppskriften nå 🙂 Det betyr at det tilsvarer ca. mengde på en buljongterning.
   Lykke til med fiskesuppeutprøvingen!

 2. Studentdattera mi bor i kollektiv, og der er det suppe-tirsdag hver uke! Det går på rundgang ( de er tre jenter ) hvor én har ansvaret for suppa og forberedelser og opprydding slik at de to andre bare er gjester i egen heim! Tipser henne om denne!🍵

 3. Dette har blitt en favoritt hos oss. Den er kjempe god! Vi har kjørt lchf og da har jeg brukt kokosmelk i stedet for vanlig melk funket også veldig bra <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon