Ukemeny for uke 50

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 50

Hei! Håper du har hatt en fin første adventsuke! Jeg har hatt en strålende fin uke. Fikk ikke hengt opp julestjernene i vinduene og kransen på døren før i dag, men det er helt greit. Nå er de oppe og skinner!

I går fikk jeg bakt årets første julekaker også, og det var veldig hyggelig. Oppskriftene kommer på bloggen om ikke alt for lenge.

Jeg ønsker deg en riktig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 50

 

Mandag 7. desember – Linsesuppe med parmesan

Jeg har alltid vært, og kommer sikkert bestandig til å være, veldig glad i supper! Også denne linsesuppen. Enkel og kjapp å lage og særdeles god å spise. Jeg bruker litt bacon i denne versjonen. Ønsker du å ha den helt kjøttfri, er det ikke noe problem å bare kutte det ut.

Ukemeny for uke 50

 

Tirsdag 8. desember – Fiskeburger

En stadig tilbakevennende favoritt her i huset er fiskeburgeren. Med gode, ferdigkjøpte fiskekaker eller hjemmelagde. Det varierer ut fra hvor mye tid jeg har til rådighet til middagslagingen. Eller tidsspørsmålet er kanskje mer en unnskyldning innimellom, for det tar slettes ikke mye tid å lage de små herlighetene på egen hånd. 10 minutter, kanskje. Maks 15, og det er i grunn ikke mye å si på.

Ukemeny for uke 50

 

Onsdag 9. desember – Brennende kjærlighet

En av mine store middagsfavoritter på 80-tallet var «brennende kjærlighet». Jeg tror mamma første gang fant oppskriften i Norsk Ukeblad, og da gikk det ikke lenge før den ble et fast innslag på middagsbordet.

Min versjon i 2015 er litt annerledes, men aller mest like 80-talls versjonen. Herlig!

Ukemeny for uke 50

 

Torsdag 10. desember – Pasta med kjapp tomatsaus og grønn pesto

Dagens middag har med to veldig store favoritter hos meg – nemlig tomatsaus og basilikumpesto. Jeg tror virkelig aldri at jeg kommer til å bli lei de to tingene. Denne pastaretten så jeg designeren Valentino lage en gang for mange år siden på Martha Stewart-show i USA. Skikkelig god og enkel middag!

Ukemeny for uke 50

 

Fredag 11. desember – Taco med kylling og deilig salsa

Kjenner du suget etter tacoen komme når helga nærmer seg? Smakene av tomatsalsa, kjøttdeig og spisskummen? Mmm… Jeg synes det er skikkelig digg med en tacolefse eller to fylt til randen med ulike godsaker. Her har jeg fylt opp lefsene med kyllingkjøtt, tomater, massevis av hvitløk og en passe dose chili. Det må bli suksess.

Ukemeny for uke 50

 

Lørdag 12. desember – Arvekyllingen med en liten vri

Den nest mest populære oppskriften på bloggen min er “Arvekyllingen“. Denne langpanneretten med stekt kylling, fløte og massevis av gode smaker som bestandig er en stor suksess å servere  til både små og store gjester.

Her har jeg laget en vri på arvekyllingen. Fremdeles en klassiker og fortsatt akkurat like godt!

Ukemeny for uke 50

 

Søndag 13. desember – Kveite med smørsaus

Dette er en helt fantastisk god middag. Kveite er, etter min mening, noe av den beste sjømaten som kan spises. Og servert sammen med denne smørsausen, er det duket for en skikkelig søndagsfest!

Ukemeny for uke 50

 

Ukens småkaker – Marvpostei

Jeg simpelthen elsker mandelfyllet i disse små posteiene. Snadder!

Marposteien går veldig fint å fryse ned for så ta opp litt etterhvert som du trenger dem.

Ukemeny for uke 50

 

Ukens julebakst – Hjemmelagde croissanter

Jeg baker bestandig en stor porsjon med croissanter til jul. Det hører ikke med til hverdagshendelsene her i huset at jeg baker det, så da er det bestandig stor stas når vi kan ta det første bittet av en helt nystekt croissant. Det er jammen meg ikke mye som smaker bedre da!

Croissantene er fine å fryse ned, så bag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Vil du ha gode tips til hvordan du tiner gjærdeigen, finner du dem her!

Ukemeny for uke 50

En riktig god uke til deg!

 

Jeg er nominert som semifinalist som Årets matblogger i Vixen Blog Awards! Jeg blir veldig glad om du vil være med å stemme meg fram til finalen! Og det er lov å stemme hver 12. time helt frem til 31. desember! Klikk deg inn her for å komme til stemmingen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon