Brente mandler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brente mandler

Plutselig gikk deg opp for meg at jeg ikke hadde oppskrift på brente mandler her på bloggen. Supergode kryddernøtter har jeg oppskriften på, og de bare må du prøve!

Her er originalen – altså helt vanlig brente mandler!

Når jeg har en boks med brente mandler stående på kjøkkenbenken får hånden en egen vilje og tar opp en neve hver gang jeg går forbi. Jeg synes også det er koselig å fylle mandlene på fine glasskrukker, knyte en sløyfe rundt og gi bort.

Brente mandler

Oppskrift på brente mandler
½ dl vann
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
500 g mandler
1 ss smør

Ha vann, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne med høye kanter. Ikke rør i sukkerlaken. Bare akkurat når du blander det sammen i kasserollen slik at sukkeret løses opp i vannet.

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2–3 minutter. Ha i mandlene. Nå må du røre hele tiden helt til sukkeret krystalliseres og mandlene blir grå og triste. Neste fase er at sukkeret igjen skal smelte, så bare fortsett å røre. Det tar 15-25 minutter før sukkeret smelter. Hvor fort det går avhenger mye av hva slags panne du bruker. Ikke ha det så travelt at du bruker for sterk varme, da kan sukkeret fort brenne seg. Og brent sukker smaker ikke godt!

Når alt sukkeret har smeltet, har du i smøret. Rør rundt til alt har smeltet og ha det over på et bakepapirkledd stekebrett. Når mandlene har blitt kalde nok til at du kan ta på dem, brekker du dem fra hverandre med hendene. La dem avkjøles helt. Oppbevar dem i en tett boks.

Brente mandler

 

Jeg er nominert i klassen Årets Matblogger i årets Vixen Blogawards. Nå er det bare noen få dager igjen å stemme på! Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å stemme på meg! (Du kan stemme hver 12 time) Klikk deg inn her!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon