Ukemeny for uke 2

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 2

Årets første uke er unnagjort og vi er klare for uke nummer to. Det er litt deilig å komme tilbake til hverdagen og dens rutiner også.

Det er mange gode middager denne uken. Noen av mine favoritter er skrei med bacon og tomatsaus og cannelloni med spinat og grønnkål og for ikke å glemme den trønderske cowboygryten. Den vet jeg er en stor favoritt hos veldig mange av mine lesere!

Jeg ønsker deg en riktig god uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 2

 

Mandag 11. januar – Ørret med soyasaus og honning

Krydringen av disse ørretfiletene er superenkel og kjapp, og gir et lett asiatisk preg på den ferdige smaken.

For at middagen skal gå ekstra kjapt, bruker jeg her en ferdig, fersk wokblanding med hodekål, brokkoli, gulrot, sukkererter og paprika, fra butikken. Du kan selvfølgelig kutte opp og lage denne blandingen selv!

Ukemeny for uke 2

 

Tirsdag 12. januar – Trøndersk cowboygryte

Jeg vet at denne trønderske cowboygryten har en stor tilhengerskare blant mine lesere. Dette er en skikkelig familiefavoritt!

I oppskriften her bruker jeg medisterfarse, men jeg bruker også helt vanlig kjøttdeig innimellom også. Det funker skikkelig bra det også.

Ukemeny for uke 2

 

Onsdag 13. januar – Kyllingfrikassé

Frikassé er ordentlig bestemormat. Ikke det at jeg kan huske at jeg fikk servert frikassé hos bestemor så ofte, men det er noe bestemortraust og -trygt over denne maten. Godt smaker den også!

Ukemeny for uke 2

 

Torsdag 14. januar – Skrei med bacon og tomatsaus

Å, hvilke herlige farger det er i denne torskemiddagen! Jeg blir glad bare av å se på den. Blir du?

Kombinasjonen torsk – eller skrei som jeg bruker her – og tomatsaus, er veldig, veldig god! Det at jeg bruker skrei, er rett og slett det at skreien er i sesong nå. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet og som kommer inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er fra januar til april.

Ukemeny for uke 2

 

Fredag 15. januar – Kjøttboller med tzatziki

Jeg lengter egentlig litt til sommeren, så da passer det bra å spise deilig gresk mat som minner meg om sol og varme. Disse kjøttbollene kan lages med både lammekjøttdeig og kjøttdeig.

Ukemeny for uke 2

 

Lørdag 16. januar – Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette synes jeg er skikkelig snadrete mat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

Ukemeny for uke 2

 

Søndag 16. januar – Marsalakokt kylling med bønnesalat

Ytterst på vestkysten av Sicilia ligger byen Marsala med sine åtti-og-noen-tusen innbyggere. For meg som bor så mange mil unna, er sterkvinen herfra mye bedre kjent enn selve byen. En dash Marsala gir en god smak til både middager og kaker og desserter.

I denne oppskriften bruker jeg én hel, stor kylling. Om du synes det er litt for mye styr med å dele opp kyllingen, kan du kjøpe lårstykker og brystfileter ferdig oppdelt i tilsvarende mengde.

Ukemeny for uke 2

Foto: Mette Møller

 

Ukens kake – Tinas ostekake

Lenge før jeg startet med matskriblerier for aviser, magasiner og min egen blogg – på den tiden da oppskriftsmengden jeg hadde var forholdsvis oversiktlig – samlet jeg alle oppskriftene mine i leopardboka mi. Og der, mellom disse vakre permene, står denne oppskriften. Der heter den Ostekake fra Tina. Nå snur jeg litt om på ordene og kaller den Tinas ostekake istedenfor. Hvor hun hadde den fra, før jeg fikk den, har jeg overhode ingen formening om. Lurer du kanskje på hvem Tina er? Det er min svigerinne – og hun er en eminent kakebaker!

Ukemeny for uke 2

 

Ukens gjærbakst – Søte og luftige skolebrød

Nystekte, søte og luftige skolebrød er bestandig en stor favoritt her hjemme! Og det antar jeg at det er mange andre steder også. Det er noe med kombinasjonen av søt gjærdeig, vaniljekrem, melisglasur og kokos som nærmest er uslåelig.

Husk å gi gjærdeigen den hevetiden som den trenger for å få et så luftig og godt resultat som mulig.

Ukemeny for uke 2

En riktig god uke til deg!

 

 

7 kommentarer til “Ukemeny for uke 2”

  1. her är jo perfekt för en familj som inte har fantasi nog att laga annat enn trist och samma mat vecka på vecka. Så tack för det hilser Jämtland sverige 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon