Fransk frokost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fransk frokost

Det er skikkelig feriefølelse når havregrynsgrøten og grovbrødet er byttet ut med bagetter og nystekte croissanter til frokost! Vi har nemlig én regel hjemme hos oss (vi har flere også, men én som passer inn her 🙂 ) og det er at vi bestandig MÅ spise croissant når vi er på ferie eller ute på litt lang tur. Det er ikke bestandig at croissantene er like gode som de jeg baker selv, de kan du finne oppskrift på her, men det får du garantert når du beveger deg inn på et fransk bakeri!

Jeg virkelig elsker å snuse inn alle luktene av nystekte brød og baguetter hos den franske bakeren, og plukke med seg av det som frister, for så å gå hjem (og da er hjem der vi leier overnatting akkurat da) og lage deilig frokost. Herlig!

Jeg har et samarbeid med NOVASOL – som er Europas største utleier av privateide feriehus, hytter og leiligheter – hvor vi sammen har funnet Smaker av Europa. Et veldig morsomt samarbeid, synes jeg. 

NOVASOL leier ut feriehus og ferieleiligheter ved alle de mest attraktive feriedestinasjonene i Frankrike. Her er det masse snadder å velge mellom!

Sjekk ut leietilbudene deres her!

Nå kan du vinne et gavekort på feriehusopphold hos NOVASOL til en verdi av 10.000,-! Klikk deg inn her!

Kanskje dumper du innom et lite matmarked når du er på ferie også. Da kan du jo plukke med deg et kilo plommer og koke denne veldig enkle og gode plommemarmeladen. Et perfekt følge til croissantene!

Fransk frokost

Fransk frokost til 4 personer

4 croissanter
2 bagetter
100 g Roquefort
100 g Camembert
1 glass appelsinmarmelade

Hjemmelaget plommemarmelade
1 kg plommer
1 kg sukker
1 kanelstang

Marmelade er skikkelig søtt og godt, så her beregner jeg like deler plommer og sukker. Ønsker du et mindre søtt syltetøy, reduserer du sukkermengden noe.

Beregn 1 kg plommer etter at du har tatt ut steinene. Del plommene i 4 og ha dem i en kasserolle sammen med sukkeret og kanelstangen. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter.

Rør rundt av og til. Ta ut kanelstangen før servering.

Fransk frokost Fransk frokost

 

Tidligere har jeg skrevet om Danmark, og i ukene som kommer, vil det komme flere mat- og ferietips, så følg med!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Novasol. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon