Langpannebrød med potet
Jeg vet at mange av dere elsker langpannebrød i ulike versjoner. Langpannebrødet mitt med havregryn var den aller mest populære oppskriften på bloggen i fjor, og denne eltefrie focacciaen var også skikkelig poppis.
Her kommer det et nytt brød – et skikkelig saftig langpannerundstykkebrød med revet potet inni og noen deilige små saltflak drysset på toppen.
Dette er en kjempegod deig å jobbe med og brødene passer perfekt å spise både akkurat som de er, sammen med en suppe eller gryte eller med godt pålegg i.
Oppskrift på langpannebrød med potet
Passer til en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm
1 medium potet, ca. 150 g
ca. 775 g hvetemel
1 pk gjær, fersk eller tørr
50 g sukker
1 ts salt
2 egg
2 ½ dl melk
1 dl olivenolje
½ ts flaksalt
Skrell poteten og riv den på den grove siden på rivjernet ditt. Ha det i en bakebolle sammen med alle de tørre ingrediensene til deigen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare oppi bakebollen.
Pisk lett sammen eggene og hell mesteparten i bakebollen. Det skal være igjen nok til at du kan pensle de ferdige brødene. Ha i melken og olivenoljen og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 15 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time – til den har fått dobbel størrelse.
Dryss et tynt lag mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen før du deler den i 18 like store deler. Rull dem ut til boller og fordel dem utover i en liten langpanne. Smør enten langpannen med olivenolje eller dekk den med bakepapir.
Dekk til pannen med plastfolie og etterhev brødene i 30-45 minutter, til de har blitt dobbelt så store.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek brødet i ca. 25 minutter. Ta det ut av langpannen og legg det over på en bakerist for avkjøling.
God bakst!