Femminuttersrundstykker med chiafrø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 13 timer 30 minutter

Porsjoner: 16

Femminuttersrundstykker med chiafrø

Disse femminuttersdeigene er – etter min oppfatning – en helt genial oppfinnelse! Det går så utrolig fort å bare røre sammen deigen og sette den i kjøleskapet over natten, eller i inntil 2 uker!

Og når du så har lyst på nybakst, tar bruker du akkurat så mye deig som du trenger. For du trenger ikke å bruke all deigen samtidig. Du kan bare klippe av den mengden du trenger, forme deigen og la den heve mens resten får stå videre i kjøleskapet.

LES MER! Sånn lager du FEMMINUTTERSRUNDSTYKKER MED LITT GROVT MEL

Jeg elsker fleksibiliteten som disse deigene gir!

Dagens oppskrift gir deg 16 rundstykker (som jeg lager her), 2 store, eller 4 små brød. Eller en blanding. God bakst til deg!

LES MER! Her finner du oppskriften på FEMMINUTTERSBRØD

Ingredienser

Rundstykkene
900 g hvetemel
150 g fint sammalt hvetemel
30 g chiafrø
1 ts salt
0.5 pk gjær
8.25 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha alle de tørre råvarene i en bakebolle og bland det sammen før du heller i vannet og rører det sammen.

Bruker du fersk gjær, rører du den ut i vannet før du heller det over de tørre ingrediensene.

Når alt er godt blandet, skraper du ned langs kanten på bollen og legger på et lokk. Sett bollen i kjøleskapet i minst 12 timer, og opptil 14 dager.

Nå kan du ta ut å bruke så mye deig som du ønsker til enhver tid. Da liker jeg best å bruke en saks for å klippe løs den mengden deig som jeg trenger til det jeg skal steke.

Her bruker jeg hele deigen, så da drysser jeg på litt mel på benken før jeg hvelver deigen over og bretter den noen ganger før jeg deler den i 16 like store deler og former dem til rundstykker.

Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett, eller som jeg har gjort her, i en smurt form som jeg så drysser med litt semulegryn. Det drysser jeg over rundstykkene også før jeg legger en oppklippet brødpose over og lar rundstykkene etterheve i 45-60 minutter. Her må du bare sjekke for å se om når de er ferdig hevet.

Når er baksten ferdig hevet og klar til å sette i ovnen? Ha litt mel på en finger og trykk den lett ned i bakverket. Kommer hullet rett opp igjen, trenger baksten litt mer hevetid. Forblir det et hull, eller en grop i baksten, er den klar til steking.

Sett stekeovnen på 250 grader (eller 230 grader hvis det er det høyeste den går)

Stek rundstykkene i 10-15 minutter. Steketiden avhenger av varmen i stekeovnen og om rundstykkene står tett i tett i en ildfast form eller med avstand på et stekebrett. Står de med avstand, trenger de kortere steketid.

La rundstykkene avkjøles på en bakerist.

Disse femminuttersrundstykkene er supre å fryse ned.

10 kommentarer til “Femminuttersrundstykker med chiafrø”

    • Hei Ingunn!
      Ja, det kan du bruke istedenfor. Chiafrøene trekker til seg litt mer vann enn havregrynene – tipper jeg på – så det er mulig du skal bruke bittelitt mindre vann.

  1. Må den stå i 12 timer kjøleskap eller kan jeg behandle den som en vanlig rundstykkedeig? Bare med litt varmere vann. 🧐

    • Uten lang hevetid, hadde jeg heller brukt en annen oppskrift, med litt mer gjær, kanskje litt mindre væske og hvor deigen blir eltet. Her eltes ikke deigen, og da trenger den ganske lang utviklingstid for at deigen skal utvikle seg som du ønsker en gjærdeig skal være. Du kan bruke denne oppskriften, men bare tilpasse den etter disse tipsene. Lykke til!

  2. Har nå satt for første gang de EltefrieRundstykkene , gleder meg til å nyte dem , jeg baker veldig ofte Rundstykker men disse var lettere å bake så blir jeg fornøyd med denne så blir det nok denne som blir bakt ofte 👍😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon