Hvitløksnurrer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter

Porsjoner: 15

Hvitløksnurrer

Duften som sprer seg rundt i kjøkkenet – og resten av huset med mindre du bor i et slott – når du steker disse hvitløksnurrene er nesten til å dø av! Det lukter altså så utrolig godt! Forutsatt at du liker hvitløk. Og jeg elsker jo denne fantastiske grønnsaken og tenker at det må jo alle andre gjøre også. Ha ha ha!

Oppskriften er mer eller mindre den samme som jeg bruker i mine fantastiske HVITLØKBRØD! Så om du har prøvd dem, vet du hva godt du har i vente!

Snurrene er fine å fryse.

Ingredienser

Gjærdeigen
400 g hvetemel
0.5 ts salt
0.5 pk gjær
1 ss olivenolje
2.5 dl vann, ca. 25 grader

Fyllet
5 fedd hvitløk
100 g ost bruk hva du har i kjøleskapet
0.5 potte basilikum
75 g kremost med krydder
50 g romtemperert smør
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Ha hvetemel, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i oljen og vannet, sett på eltekroken og kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 15 minutter, til du har fått en glatt og blank deig. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet. Skrell hvitløkfeddene og ha dem i en matprosessor sammen med osten, delt i mindre biter, og resten av ingrediensene. Kjør knivene rundt til fyllet er helt smulete.

Kjevl ut deigen

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Rull den ut til en pølse og kjevle den ut til en firkant på ca. 35 x 35 cm. Løft opp leiven innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast, dryss eventuelt litt mer mel på bordet.

Fordel fyllet over hele leiven før du ruller den fast sammen som en rullekake. Skjær den i 15 like store biter og fordel dem på et stekebrett. Dekk hvitløksnurrene med plast og la dem etterheve i ca. 45 minutter. Til de er rundt dobbelt så store og de akkurat begynner å miste spensten. Det kan du se hvis du stikker en finger forsiktig ned i én av snurrene. Kommer gropen rett opp igjen, kan baksten heve litt til, men om gropen sakte stiger (og kanskje ikke stiger helt opp igjen) er baksten klar til steking.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft i god tid før snurrene er klare for steking.

Stek hvitløksnurrene i ca. 15 minutter. La de avkøles på en bakerist.

2 kommentarer til “Hvitløksnurrer”

  1. Hei🤩 Hvitløksnurrene skal prøves, og da lurer jeg på hva slags «100 gr ost» bruker du i fyllet? (Ikke kremosten, men den andre)
    Takk for finfin side🎉
    Mvh Monica🌸

    • Hei Monica! Du kan bruke bare vanlig revet ost. Ta hva du har i kjøleskapet. Jeg skal skrive det inn i oppskriften også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon