Disse muffinsene er knallgode og særdeles kjappe å lage. Det må jo ansees som en god kombinasjon.  Du trenger ikke kjøkkenmaskin til disse, en bolle og ei sleiv er nok.

På høsten, når norske bringebær er i sesong, bruker jeg gjerne friske bringebær. Resten av året, bruker jeg frosne som jeg blander inn i røren før jeg fyller muffinsformene.

Lettvinte bringebærmuffins

Lettvinte bringebærmuffins
12 stykker

50 g smør
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
50 g sukker
40 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
½ dl naturell yoghurt
¾ dl melk
150 g bringebær

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsbeger.

Smelt smøret.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Prøv å få ut mesteparten av klumpene i det brune sukkeret. Det har en tendens til å klumpe seg litt sammen.

Så rører du inn egg, yoghurt, melk og det smeltede smøret til du får en tykk røre. Avslutt med å røre inn bringebærene til slutt. Bruker du frosne bringebær, er det egentlig lurt å la dem være frosne når du rører dem inn også. Da er de enklest å røre inn.

Fordel muffinsrøren i muffinsbegrene. Har du en isskje med tråd inni, som beveger seg når du trykker inn et håndtak, er de veldig kjekke å bruke til å fordele muffinsrøre. To spiseskjeer går også fint å bruke.

Stek muffinsene midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen i en muffins. Kommer den tørr ut, er muffinsene ferdige.

Hvelv muffinsene ut av brettet og over på en bakerist til avkjøling.

Lettvinte bringebærmuffins

God bakst!

Lettvinte bringebærmuffins

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *