Tortillachips med guacamole og chorizo

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tortillachips med guacamole og chorizo

Dette kommer til å bli din nye helgefavoritt! Lager du det først én gang, kommer du garantert til å lage det igjen og igjen! Det er rett og slett skikkelig digg mat! Jeg bare elsker det!

Jeg fikk servert noe ganske så tilsvarende da jeg var i Mexico i fjor sommer, og etter det har jeg har laget ulike varianter.  Idéen om den lett syltede rødløken, fant jeg imidlertid i aprilnummeret av BBC Goodfood, og smakene fra rødløken passer supergodt sammen med resten på denne tallerkenen.

Du bruker bare noen få minutter på å sylte rødløken.

fredagskos

Oppskrift på tortillachips med guacamole og chorizo
Snaddermat til 4

Syltet rødløk
2 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
½ ts flaksalt
1 rødløk

Nachos
1 fedd hvitløk
1 rødløk
½ rød chili
1 ss olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
100 g chorizopølse – gjerne en sterk type
ca. 150 g hvitost
1 boks – ca. 400 g – svarte bønner eller kidney bønner
200 g saltet tortillachips
5-6 cherrytomater

Guacamole
2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
flaksalt
pepper
¼ potte koriander

Sett stekeovnen på 200 grader.

Start med den syltede rødløken, så får den stå å godgjøre seg mens du lager ferdig resten.

Rør sammen hvitvinseddik, sukker og salt i en skål. Del rødløken i to før du skjærer den i tynne ringer -eller halvringer blir det jo. Ha dem i skålen og bland sammen. La det stå.

Finhakk hvitløken, rødløken halvparten av chilien og ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen. Dryss over salt, pepper og paprikapulver og la det surre på forholdsvis svak varme i 3-4 minutter.

Fjern skinnet på chorizopølsen og skjær den i terninger på ca. 1 ½ x 1 ½ cm. Ha dem i stekepannen og la det surre videre i 4-5 minutter. Riv osten og sett til side. Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem i stekepannen og blander dem sammen med resten.

Hell denne blandingen så over i en ildfast form eller fat. Fordel over tortillachipsene og den revne osten. Løft litt på chorizo- og bønneblandingen enkelte steder slik at alt blir passe blandet og at det ser greit ut.

Sett formen i stekeovnen i 13-15 minutter til osten er smeltet. Jeg bruker å sette på grillelementet de siste 2 minuttene slik at osten også får noen gyllenbrune flekker.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Hakk opp korianderen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Del opp tomatene i småbiter og skjær resten av chilien i skiver. Fordel litt av guacamolen, tomatene og den syltede løken, samt resten av chilien, over tortillachipsene. Resten har du i små serveringsskåler.

Da er det klart for skikkelig snaddermat!

nachochips

nachochips med guacamole og bønner

tex-mex-snadder

 

 

 

2 kommentarer til “Tortillachips med guacamole og chorizo”

    • He he he! Det var vel i minste laget, Ruben 🙂 Vi satser på en 1/2 teskje. Legger det inn i oppskriften nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon