Det er søndag igjen og på tide på planlegge den kommende ukens middager og bakst. Det er bestandig moro å sette sammen en ukemeny med varierte middager som jeg håper vil fenge dere som bruker disse forslagene til å planlegge deres egen uke. Tusen takk for alle tilbakemeldinger dere gir! Det er bestandig en glede å høre fra dere!

Det blir litt av hvert å finne i denne ukemenyen også. Det er jo fridag på torsdag, så for mange er det kanskje en skikkelig langhelg som ligger foran. Jeg skal til Trøndelag i konfirmasjon og spise sodd på torsdag. Det gleder jeg meg til.

Jeg ønsker deg en riktig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 2. mai – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Her hjemme er det skikkelig poppis med hjemmelagde fiskepinner og pommes frites. Jeg kan ikke skryte av at alle er like glad i remuladen, men jeg synes den gir den ekstra berømte prikken over i-en. Vi bruker ofte å servere revne gulrøtter til også.

fiskepinner med pommes frites og remulade 3

 

Tirsdag 3. mai – Kjøttdeiggryte med nudler

Hvis du har lyst på en liten vri på den tradisjonelle kjøttdeigen og spagetti, kan du veldig gjerne prøve denne varianten!

kjøttdeig-og-nudler-2

 

Onsdag 4. mai – Langpannekake med bacon

Èn av de mest populære oppskriftene på bloggen! Bestandig en slager å servere. Kjekk for unger å lage, er den også.

langpannekake

 

Torsdag 5. mai – Stekt laks med indiske smaker

Det ble nesten håndgemeng når vi skulle prøvesmake denne laksemiddagen første gang! 4 prøvesmakere ville ha hver sin hele porsjon – og jeg hadde laget bare to! Det var nemlig noe av den saftigste laksen noen av oss hadde spist.

laks med indiske smaker

 

Fredag 6. mai – Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette synes jeg er skikkelig snadrete mat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

vegetar cannelloni med tomatsaus

 

Lørdag 7. mai – Kylling med ananassalsa og hjemmelaget potetgull

På barndommens trønderlandsbygd spiste vi broiler med potetgull og salat med ananas og kinakål de lørdagene vi ikke spiste hjemmelag pizza. Da 80-tallet ebbet ut, forsvant vel i grunn også broileren ut av både butikkene og vokabularet. Kombinasjonen kylling, potetgull og ananas er imidlertid like god i dag!

stekt kylling med hjemmelagd potetgull

 

Søndag 8. mai – Kjøttsuppe

Du kan like gjerne lage dobbel porsjon når du først er i gang, så kan du gjøre den om til lapskaus på mandag!

kjøttsuppe

 

Ukens kake – Oreokake-dessert

En herlig dessert som du enten kan lage i porsjonsglass, som jeg gjør her, eller i én stor bolle.

oreokake-dessert

 

Ukens gjærbakst – Store og kjempegode ciabattas

Her lager jeg likegodt ciabattaene like store som loff! Helt toppers, spør du meg!

ciabatta med grovt mel

En riktig god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *