Ukemeny for uke 18
Det er søndag igjen og på tide på planlegge den kommende ukens middager og bakst. Det er bestandig moro å sette sammen en ukemeny med varierte middager som jeg håper vil fenge dere som bruker disse forslagene til å planlegge deres egen uke. Tusen takk for alle tilbakemeldinger dere gir! Det er bestandig en glede å høre fra dere!
Det blir litt av hvert å finne i denne ukemenyen også. Det er jo fridag på torsdag, så for mange er det kanskje en skikkelig langhelg som ligger foran. Jeg skal til Trøndelag i konfirmasjon og spise sodd på torsdag. Det gleder jeg meg til.
Jeg ønsker deg en riktig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 2. mai – Fiskepinner med pommes frites og remulade
Her hjemme er det skikkelig poppis med hjemmelagde fiskepinner og pommes frites. Jeg kan ikke skryte av at alle er like glad i remuladen, men jeg synes den gir den ekstra berømte prikken over i-en. Vi bruker ofte å servere revne gulrøtter til også.
Tirsdag 3. mai – Kjøttdeiggryte med nudler
Hvis du har lyst på en liten vri på den tradisjonelle kjøttdeigen og spagetti, kan du veldig gjerne prøve denne varianten!
Onsdag 4. mai – Langpannekake med bacon
Èn av de mest populære oppskriftene på bloggen! Bestandig en slager å servere. Kjekk for unger å lage, er den også.
Torsdag 5. mai – Stekt laks med indiske smaker
Det ble nesten håndgemeng når vi skulle prøvesmake denne laksemiddagen første gang! 4 prøvesmakere ville ha hver sin hele porsjon – og jeg hadde laget bare to! Det var nemlig noe av den saftigste laksen noen av oss hadde spist.
Fredag 6. mai – Cannelloni med spinat og grønnkål
Dette synes jeg er skikkelig snadrete mat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!
Lørdag 7. mai – Kylling med ananassalsa og hjemmelaget potetgull
På barndommens trønderlandsbygd spiste vi broiler med potetgull og salat med ananas og kinakål de lørdagene vi ikke spiste hjemmelag pizza. Da 80-tallet ebbet ut, forsvant vel i grunn også broileren ut av både butikkene og vokabularet. Kombinasjonen kylling, potetgull og ananas er imidlertid like god i dag!
Du kan like gjerne lage dobbel porsjon når du først er i gang, så kan du gjøre den om til lapskaus på mandag!
En herlig dessert som du enten kan lage i porsjonsglass, som jeg gjør her, eller i én stor bolle.
Ukens gjærbakst – Store og kjempegode ciabattas
Her lager jeg likegodt ciabattaene like store som loff! Helt toppers, spør du meg!
En riktig god uke til deg!