Deilig marmorkake med HaPå-glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig marmorkake med HaPå-glasur

Jeg har bestandig hatt en forkjærlighet til formkaker. De er særdeles ujålete i i formen, passer til nesten enhver anledning og smaker skikkelig godt! Jeg har tidligere skrevet om noen gode tips til hvordan du skal sikre deg at formkaken blir luftig og fin. De tipsene kan du lese om her!

I denne versjonen bruker jeg HaPå i både røren og i glasuren. Karamellsmaken fra HaPå-pålegget synes jeg passer skikkelig godt sammen med kremosten, så jeg er særdeles svak for glasuren. Selve kaken er dessuten saftig og akkurat passe søt.

HaPå har akkurat lansert en ny side full av oppskrifter. Der arrangerer de også en bakekonkurranse hvor du kan vinne en kjempekul Kitchen Aid kjøkkenmaskin! Les mer her!

Visste du forresten at HaPå kan brukes i oppskrifter hvor dulce de leche er brukt?

marmorkake med HaPåglasur

Oppskrift på marmorkake med HaPå
175 g romtemperert smør
250 g melis
250 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
1 ¾ dl H-melk
150 g HaPå

Glasur
150 g romtemperert naturell kremost
150 g HaPå
30 g pekannøtter

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en brødform på 2 liter godt med smør. Jeg bruker ofte å kle hele formen med bakepapir. Så er jeg helt sikker på at jeg får ut kaken uten at den blir ødelagt.

Pisk smør og melis hvitt og luftig i en miksmaster. Bland sammen sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Ha ett og ett egg i miksmateren og visp det godt inn før du tilsetter neste. Så har du i 1 ¼ desiliter av melken og hvetemelblandingen vekselvis og blander det godt inn. Røren din kan skille seg eller sprekke hvis du ikke blander det inn vekselvis. Pisk det bare akkurat nok til at alt er godt blandet.

Rør sammen HaPå og resten av melken til det blir glatt og klumpfritt i en romslig bolle. Ha i litt under halvparten av røren og bland det sammen.

Hell halvparten av den helt lyse røren oppi brødformen og fordel den jevnt utover. Hell over den ene halvparten av røren med HaPå i, så resten av den lyse og til slutt HaPå-røren. Lag S-mønster med håndtaket av en skje, oppi formen.

Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Sjekk med en bakepinne eller annen tynn pinne om kaken er ferdgistekt. Ta den ut av formen og la den avkjøles på en bakerist.

Når kaken er ferdig, kan du ha på glasuren. Det er viktig at kremosten er romtemperert sånn at du unngår at det blir klumper i glasuren. Ha kremosten og HaPå i en miksebolle og pisk det lett sammen. Fordel glasuren over kaken.

Grovhakk pekannøttene og dryss over.

Kaken holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.

marmorkake med HaPåglasur

God bakst!

hapå utklipp

Må bare ha med bilde av HaPå-glasset også, så er jeg sikker på at du husker hvordan det ser ut.

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Kavli. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon