Appelsinformkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 15 minutter

Porsjoner: 15

Appelsinformkake

En stykke appelsinformkake er helt perfekt å servere til en kopp te eller kaffe! Det vil iallfall jeg hevde! Og nå når appelsinene er så gode, er det bare å benytte muligheten for å bake en saftig og god formkake.

Og hvis du er litt lik meg, tror jeg at du kommer til å bli glad i denne appelsinformkaken med melis- og appelsinglasur.

God bakst til deg!

PS! De tørkede appelsinskivnene som du ser på bildet, har jeg laget etter samme oppskrift som disse: TØRKEDE KLEMENTINER

Ingredienser

Kakerøren
2 appelsin(er) trenger 2 dl appelsinsaft
200 g romtemperert smør
200 g sukker
4 egg
350 g hvetemel
2 ts bakepulver

Melis- og appelsinglasuren
1 eggehvite(r)
200 g melis
1 ss appelsinjuice

Slik baker du appelsinformkake med melisglasur

Sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme og kle en brødform på 2 liter med bakepapir.

Vask appelsinene godt i varmt vann før du river det gule av skallet med den fine siden av rivjernet. Legg det til side. Del appelsinene i to og klem ut saften. Du trenger totalt 2 dl. Du kan evt også spe på med litt appelsinjuice eller bruke flere appelsiner. Merk at du også trenger litt appelsinsaft til melisglasuren etterpå.

Del smøret i små terninger og ha i en miksebolle sammen med sukkeret. Pisk det hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk dem inn mellom hver gang.

Ha i appelsinskallet.

Bland sammen hvetemel og bakepulver. Tilsett så appelsinsaften og melblandingen vekselsvis i miksebollen mens vispene går på lav hastighet. Ikke pisk røren mer enn du trenger. Når alt er blandet inn, heller du røren over i brødformen og setter den på nederste rille i stekeovnen.

Stek appelsinformkaken i ca. 55 minutter. Steketiden avhenger av hva slags brødform du bruker. Mine former er litt bredere og kortere enn “vanlige” norske brødformer. Det betyr at det tar litt lengre tid å steke formkaken.

Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er ferdig stekt. Stikk en tynn pinne midt i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, steker du litt til før du sjekker.

Sett formen på en bakerist og la den stå i ro i 10 minutter før du foriktig drar ut hele bakepapiret med kaken og setter kaken på risten til avkjøling.

Melis- og appelsinglasuren

Når appelsinkaken er helt avkjølt, kan du ha på glasuren.

Pisk eggehviten lett med en gaffel til den begynner å forme hvite topper. Rør inn melisen. Tilsett nok appelsin til at du får en glatt og smidig glasur.

Fordel glasuren utover hele kaken.

Om du ikke har tørkede appelsinskiver tilgjengelig, er kan du filetere ut noen appelsinbåter eller du kan hakke opp noen pistasjnøtter og drysse over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon