Hjemmelaget vaniljeis – uten ismaskin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelaget vaniljeis – uten ismaskin

Du trenger rett og slett bare tre ingredienser for å lage en knallgod vaniljeis hjemme på ditt eget kjøkken! Og du trenger ikke å ha ismaskin eller røre i isen mange ganger mens den fryses ned. Du pisker råvarene sammen, heller det over i en brødform, setter den i fryseboksen i 4-5 timer og vips så er det ferdig, og skikkelig deilig, is i sikte.

Du trenger søt, kondensert melk for å lage is som dette. Ikke Vikingmelk, men av den typen hermetisk melk som kommer i mindre bokser og som er nærmest tykk som karamell. Du får ikke kjøpt det i alle vanlige dagligvarebutikker, men de har det i velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Gi det et lite Googlesøk, hvis du lurer på hvordan boksene ser ut.

Det er ikke jeg som har kommet på denne lure måten å lage hjemmelaget is på. Jeg fant en oppskrift i matamgasinet BBC Goodfood i fjor sommer som jeg prøvde ut og falt for. Men jeg har altså ikke kommet meg til å blogge om den før nå!

hjemmelaget is uten ismaskin

Hjemmelaget vaniljeis
til en brødform på 1 ½ liter

1 boks, 397 g, søt, kondensert melk
6 dl kremfløte
1 vaniljestang

Ha den kondenserte melken i en miksebolle sammen med kremfløten. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i miksebolle og pisk det hele til en tykk og luftig krem.

Hell kremen over i brødformen og sett den i fryseboksen. Jeg bruker ikke å legge over plastfolie eller noe sånn før isen er helt fryst, så slipper jeg merkene fra plasten. Når isen først har fryst, kan jeg ha over så mye plastfolie som jeg vil uten at det merkes.

Vil du ikke servere isen rett fra brødformen, er det lurt å kle hele formen med plastfolie før du heller i den piskede kremen. Da er det lett å løfte opp all isen ved servering.

Ta ut isen i minst 30 minutter før servering. Hjemmelaget is, som dette, trenger mye lengre tid på å bli myk enn en ferdigkjøpt is.

hjemmelaget vaniljeis

Her serverer jeg bringebær og moreller til isen.

moreller og bringebær

hjemmelaget vaniljeis

hjemmelaget vaniljeis uten ismaskin

Kos deg!

 

 

4 kommentarer til “Hjemmelaget vaniljeis – uten ismaskin”

  1. Hei – det ser kjempedeilig ut! Har du hatt noe i isen, slik som bær, nøtter eller sjokolade? Ser at du har bringebær oppå og det må bli veldig godt å fryse de sammen med isen 🙂

    • Hei Ingeborg! Takk, takk!
      Ja, jeg har prøvd litt ulike versjoner. Det kommer en sjokoladeversjon med nøtter i, enten senere denne uken eller i neste uke. Jeg har også fryst inn bringebær i den, og det er kjempegodt. Det kommer nok en bringebæris-oppskrift om ikke alt for lenge også 🙂

  2. Hei. Jeg lagde en variant av denne til sønnen min i dag. Jeg brukte laktosefri fløte fordi han ikke tåler laktose så godt. Vi syntes begge at isen ble veldig søt, og lurte på om det ville være mulig å bytte ut sukret kondensert melk med f.eks vikingmelk?

    • Hei Marie. Det tror jeg dessverre ikke at er mulig. Det er nettopp den konsistensen på den søte, kondenserte melken som gir den ferdige isen denne konsistensen. Men, du kan øke fløtemengden. Det er ikke noe problem å bruke en hel stor boks, 7,5 dl, på samme mengde kondensert melk. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon