Det er jammen ikke mange ingrediensene du trenger for å lage denne dressingen. Noen få av det jeg kaller basisvarer, så er du i boks! Jeg har garantert laget den minst 1.000 ganger, med større og mindre variasjoner. For det er jo sånn med gode, allsidige oppskrifter; de kan endres ut fra tilgjengelige råvarer, humør og hva det skal serveres til.

Det du altså trenger er: gresk yoghurt (eller rømme eller creme fraiche), hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Det er basen min bestandig. Og når det er i hus, bruker jeg kanskje to minutter på å lage dressingen.

LES OGSÅ: Grillet laks med yoghurtdressing og tomat- og agurksalat

Her får yoghurtdressingen følge av saftig grillet biff, grillede poteter og asparges. Jeg kaller det yoghurtdressing, men det kan altså like gjerne være en rømmedressing.

biff med grillede poteter og apsarges

Sommerens kjappeste dressing

til 4 personer

1 fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt eller rømme eller creme fraiche
¼–½ ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ½ sitron
noen syreblader til pynt (kan utelates)

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkspresse, og bland det med resten av ingrediensene. Jeg bruker bestandig å smake litt underveis for å sjekke at det er passe med både flaksalt, pepper og, ikke minst, sitronsaft.

yoghurtdressing

yoghurtdressing med grillede grønnsaker

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *