Sommerens kjappeste dressing
Det er jammen ikke mange ingrediensene du trenger for å lage denne dressingen. Noen få av det jeg kaller basisvarer, så er du i boks! Jeg har garantert laget den minst 1.000 ganger, med større og mindre variasjoner. For det er jo sånn med gode, allsidige oppskrifter; de kan endres ut fra tilgjengelige råvarer, humør og hva det skal serveres til.
Det du altså trenger er: gresk yoghurt (eller rømme eller creme fraiche), hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Det er basen min bestandig. Og når det er i hus, bruker jeg kanskje to minutter på å lage dressingen.
LES OGSÅ: Grillet laks med yoghurtdressing og tomat- og agurksalat
Her får yoghurtdressingen følge av saftig grillet biff, grillede poteter og asparges. Jeg kaller det yoghurtdressing, men det kan altså like gjerne være en rømmedressing.
Sommerens kjappeste dressing
til 4 personer
1 fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt eller rømme eller creme fraiche
¼–½ ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ½ sitron
noen syreblader til pynt (kan utelates)
Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkspresse, og bland det med resten av ingrediensene. Jeg bruker bestandig å smake litt underveis for å sjekke at det er passe med både flaksalt, pepper og, ikke minst, sitronsaft.