Mandelfletter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mandelfletter

Tidlig i sommer kjøpte jeg meg en italiensk pizzaovn, som jeg har prøvd meg frem på i løpet av sommeren. Det er utrolig moro å steke knallgode pizzaer i 400 graders varme. Kunsten da, når pizzaene er ferdige, er å bruke ettervarmen til noe fornuftig også. Her har jeg laget mandelfletter som jeg stekte i da temperaturen hadde kommet ned til 225 grader. Du kan selvfølgelig steke disse inne i en vanlig stekeovn også 🙂

Jeg bruker min eminente bolleoppskrift til disse små flettene også. Og så lager jeg et fyll bestående av mandler, smør og melis. Og det er en riktig så god kombinasjon. Tro meg!

mandelflette

Oppskrift på mandelfletter
20 stykker

Deig
750 g hvetemel
100 g sukker
½ ts salt
1 pk gjær, tørr eller fersk, gjerne rød type
4 ¾ dl melk, jeg bruker kjøleskapskald
100 g smør

Fyll
200 g mandler
125 g smør
125 g melis
¼ ts kanel
1 egg til pensling
noen mandelflak til pynt

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Du kan bare smuldre fersk gjær rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.

Lag fyllet. Ha mandlene i en matprosessor og kjør knivene til de har blitt helt smulete. Del smøret i terninger og ha i både det og resten av ingrediensene til fyllet. Kjør knivene til det blir godt blandet.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Elt den sammen en gang før du deler den i 20 like store deler. Rull først en del ut til et rundstykke, så klemmer du det ut slik at du får et rektangel på ca. 12 x 7 cm. Lag så tre snitt på skrått på begge sider. Se bildene under.

fletting

Disse bildene er tatt av noen fletterundstykker uten fyll, så før du starter med selve flettingen, skal du plassere en pølse med fyll langs midten. Så fletter du rundt fyllet.

Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett og dekk dem med kjøkkenhåndkle mens de etterhever i ca. 30 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Pisk sammen egget og pensle flettene like før de skal stekes. Dryss over mandelflakene. Stek mandelflettene i ca. 12 minutter. Følg med.

Ha dem over på en bakerist og la de avkjøles.

søt gjærbakst med mandelfyll

mandelfletter 3

mandelfletter 2

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon