Stekte kyllingbryst med aspargesbønner og mais

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekte kyllingbryst med aspargesbønner og mais

Det er en ting som er veldig viktig når du steker kylling og ønsker å få et saftig og smakfullt resultat! Du må steke kjøttet passe lenge! Ikke for kort, slik at det fremdeles er rått inni, og ikke for lenge, slik at det rekker å bli tørt.

Kylling er magert kjøtt, og da blir det også fort tørt dersom det stekes for lenge. Steketermometer er derfor tingen! Har du ikke et godt steketermometer allerede, er det bare å løpe til nærmeste kjøkkenbutikk for å kjøpe. Jeg bruker mitt hele tiden. Det er bare da jeg greier å ha oversikt over det som stekes.

Jeg steker kyllingkjøtt til det har en kjernetemperatur på 70 grader. Da er det gjennomstek og skikkelig saftig.

Klikk deg inn her for å komme til den ultimate stekeguiden!

kylling med mais og aspargesbønner

Oppskrift på stekte kyllingbryst med aspargesbønner og mais
til 4 personer

600 g kyllingbryst med skinn – gjerne 2 store
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Saus og tilbehør
5 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte
1 ss maisenna rørt ut i 2 ss vann
nykvernet pepper
150 g aspargesbønner
200 g mais
8 cherrytomater

kokt ris til servering

Sett stekeovnen på 170 grader.

Dryss salt og pepper over kyllingbrystene og pensle dem med oljen. Legg filetene, men skinnsiden ned, i en varm stekepanne eller grillpanne og stek til de blir gyllenbrune.

Har du en stekepanne som kan i stekeovnen, bruker du den hele veien. Dersom ikke, legger du nå filetene over på et stekebrett. Samme hva du velger, vender du kyllingfiletene slik at skinnsiden ligger opp. Stikk et steketermometer i det ene brystet. Stek til de får en kjernetemperatur på 70 grader. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i tykke skiver.

Kok opp kyllingkraften og fløten i en kasserolle og la det småkoke i noen minutter, til det begynner å tykne. Rør ut maisennaen i vannet og tilsett halvparten. Smak til med pepper. Dersom kraften er saltet på forhånd, er det ikke sikkert at du trenger salt til sausen. Det må du smake deg fram til.

Skjær vekk eventuelt stygge tupper av aspargesbønnene før du har dem i sausen sammen med maiskornene. Kok opp og la det småkoke i 3 minutter. Er sausen for tynn, tilsetter du litt mer maisennajevning. Er den for tykk, tilsetter du litt vann. Del cherrytomatene og ha i sausen i det den er ferdig.

Server gjerne kokt ris til.

grillet kyllingbryst

kyllingbryst

kylling med aspargesbønner og mais

kylling og aspargesbønner

grillet kyllingbryst med maissaus

God middag!

Følg meg gjerne på Snapchat, så får du se litt mer av livet bak selve matbloggen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon