Ukemeny uke 41

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 41

Hei godt folk! Håper du har fine dager! Det har jeg! Nå er jeg på vei hjem etter en drøy uke i Los Angeles, hvor jeg har spist så utrolig mye god mat! Jeg elsker denne byen! Atmosfæren, folkene og, ikke minst all den gode maten! Jeg har lest på flere amerikanske nettsider at amerikanske matkritikere nå anser Los Angeles som den mest trendy matbyen i USA. Jeg skal ikke si noe fra eller til, for jeg har ikke vært i New York (som jeg antar er den andre store mattrendbyen) på veldig mange år!

Det jeg meg sikkerhet kan si er at dagligvarebutikkene – blant annet Ralphs og Wholefoods – har et fantastisk utvalg og det er fullt av caféer og restauranter som serverer så utrolig god mat! Det kommer blogginnlegg herfra om ikke lenge!

Tilbake til uken som ligger foran oss! Mange er ferdige med høstferien, mens andre skal ha det denne uken. Og atter andre har jo ikke høstferie i det hele tatt. Mat må vi ha alle sammen, så her kommer mine forslag for den kommende uken!

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 10. oktober – Pytt i panne med posjert egg

La deg ikke skremme av at det står posjert egg i overskriften! Det er veldig enkelt å posjere egg selv, og det står godt beskrevet i oppskriften! Du kan også steke egget, hvis du heller vil det!

pytt-i-panne-med-posjert-egg-3

 

Tirsdag 11. oktober – Wraps med kokte egg og røykelaks

Noen ganger er det ikke all verden til tid å lage middag på, og da er det jo kjekt å finne på ting som går riktig så kjapt. Og det gjør dette. 8 minutter til å koke eggene, er det som trengs. Resten gjør du klart i mellomtiden.

wrap-med-egg-og-rokt-laks1

 

Onsdag 12. oktober – Kylling og bacon med makaronilokk

Kylling, bacon og pasta er alle tre store gjengangere på middagsfronten her hjemme. Det er middager hvor alt lages i samme form eller bolle også. Her jukser jeg bitte litt ettersom jeg koker makaronien i en egen kasserolle før jeg heller den over kyllingbitene som er stekt gyllenbrune sammen med gode baconbiter og noen sjalottløker.

kylling-bacon-og-makaroni-i-samme-form

 

Torsdag 13. oktober – Middag på 15 minutter!

Ingenting er som en spagettimiddag når det skal gå fort og du er interessert i god mat. Spagettien er en takknemlig ingrediens å jobbe med. Den er billig og den holder seg kjempelenge, og det er lett å få den god.

spagetti-med-soltorka-tomat-og-oliven-2

 

Fredag 14. oktober – Duftende risotto med laks og fennikel

Jeg formelig kjenner duften her jeg sitter og skriver ukemenyen! Dette er virkelig en god middag! Laksen, risottorisen og fennikelen matcher skikkelig godt sammen.

366-r2

 

Lørdag 15. oktober – Den beste høstpaien!

Med særdeles stor frimodighet slår jeg bare fast at dette er den beste høstpaien! Tenk deg en smørfyllt og sprø paibunn og fullt av bacon og kantareller som fyll! Det må jo bli best 🙂

pai-med-bacon-kantareller-og-sopp

 

Søndag 16. oktober – Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt. På et vis er dette en typisk helgerett, snasen og lekker som den er. På den andre siden er jeg støtt og stadig klar for snasen mat både på mandager og onsdager, og har derfor erklært dette til middag som passer like bra til alle ukens dager. Flotte greier.

skinkebiff-med-spekeskinke

 

Ukens kake – Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Har du festplaner i nærmeste fremtid? Da er dette kaken for deg å bake, for denne lyser fest lang vei av, høy og mørk som den er!

mork-sjokoladekake-med-sjokoladesmorkremglasur

 

Ukens gjærbakst – Saftige epleboller

Jeg simpelthen elsker søt gjærbakst! Og jeg er nok ikke langt unna sannheten når jeg tipper at veldig mange andre deler den lidenskapen. Det er ikke mye som slår smaken av nystekte, luftige boller. Det blir jo en egen stemning i huset når bolleduften siger ut av stekeovnen og det eneste du kan gjøre er å vente på at bollene skal steke ferdig og bli kalde nok til at du greier å ta i dem.

epleboller

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon