Mørke, saftige og smakfulle sjokoladekaker kan vi aldri få for mange oppskrifter av. Det er jo så utrolig godt!

Denne sjokoladekaken er laget uten hvetemel, men med masse gode svisker og pistasjnøtter. Den smaker aller best når den er helt nystekt, bare avkjølt til den er lunken.

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Sunsweet svisker, som er de mest solgte sviskene i hele verden. Sunsweet har en unik steinfjerningsmåte som forsegler svisken. På den måten holder svisken seg saftig og rund i formen. Sjansen for å finne stein er svært liten til sammenligning med mange andre produsenter.

Svisker er fettfrie, fulle av viktige vitaminer og mineraler og har mange bruksområder. Du kan lese mer om Sunsweet svisker og hvorfor det er bra for oss å spise svisker her!

mørsk sjokoladekake med sunsweet

Oppskrift på melfri, mørk sjokoladekake med svisker og tequila
175 g Sunsweet svisker
¾ dl tequila eller annet brennevin eller eplejuice
350 g sjokolade med ca. 55 % kakaoinnhold
175 g smør
6 egg
¼ ts salt
50 g sukker
70 g pistasjnøtter + 30 g til pynt
melis til strøssel

Smør en rundform på 22 cm med smør eller olje. Legg bakepapir i bunnen. Sett stekeovnen på 175 grader.

Skjær sviskene i småbiter og ha i en kasserolle sammen med tequilaen. Kok opp og la det småkoke noen minutter til væsken er innkokt. Sett det til side.

Smelt sammen sjokoladen og smøret. Rør inn sviskene. Bruker du en sjokolade med 70 % kakaoinnhold, tilsetter du 40-50 gram ekstra med sukker.

Del eggene i plommer og hviter. Eggeplommene rører du inn sammen med sjokoladen og sviskene. Eggehvitene har du i en ren miksebolle sammen med saltet og pisker til en marengs. Tilsett sukkeret i en stråle når eggehvitene begynner å skumme seg.

Fold eggehvitene inn i sjokoladeblandingen. Jeg bruker å ta litt først som jeg rører ganske kraftig inn. Når det først har kommet litt luft inn i røren, er det lettere å folde inn resten.

Grovhakk pistasjnøttene og bland dem inn i røren. Hell det over i den smurte formen. Stek kaken i ca. 40 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Kommer kakepinnen tørr ut, er kaken ferdig.

La kaken avkjøles på en rist, fremdeles i formen.

Grovhakk resten av pistasjnøttene og dryss dem og melisen over kaken ved servering.

mørsk sjokoladekake med svisker

 

 

Klikker du på denne linken, får du opp alle de andre oppskriftene jeg har med Sunsweet svisker her på bloggen.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *