Myk brownie med Oreo

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Myk brownie med Oreo

Den som trodde at brownie er avlegs å lage, må herved skru om tanken og innse at brownie for alltid vil være moderne og poppis! Jeg blir iallfall aldri lei. Og jeg elsker denne versjonen av myk brownie med oreo!

Jeg har én favorittoppskrift på brownie som jeg bruker nesten bestandig. Der er rask å lage og den gir bestandig et supert resultat. Og med den som base, tilsetter jeg ulilke smaker. Som i denne CREAM CHEESE BROWNISEN eller denne med PEANØTTSMØR.

I dagens versjon knuser jeg en pakke med Oreo-kjeks som jeg blander med sjokoladerøren. Veldig godt!

Brownien holder seg myk og saftig i flere dager etter at den er bakt. Du kan også fryse den ned, om det passer deg best.

PS! Hvis du har sett at jeg lager denne kaken på Reels eller TikTok, ser du at jeg bruker hvitt sukker. Det var tomt i skuffen for brunt sukker da jeg skulle filme, men vanligvis bruker jeg mykt, brunt sukker.

Ingredienser

200 g mørk sjokolade
125 g smør
3 egg
200 g mykt, brunt sukker
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 pk oreo 154 gram

Slik lager du myk brownie med oreo

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en liten ildfast form med bakepapir. Her bruker jeg en som er 24 x 18 cm. 

Smelt sammen sjokoladen og smøret i mikrobølgeovn eller ha det i en bolle som du setter over kokende vann i en kjele. Bollen skal ikke nå ned til vannet. 

Mens det smelter sammen, pisker du sammen eggene og det brune sukkeret til en eggedosis. Det tar 5-6 minutter. 

Sikt melet over eggedosisbollen og fold det sammen før du heller i den smeltede sjokolade- og smørblandingen og rører det sammen. 

Ha kjeksene i en pose og knus dem. De skal ikke knuses til pulver, men til mindre biter. Jeg bruker bare å slå med kjevlet. Bland mesteparten av kjeksbitene i røren.

Hell røren i formen fordel den utover. Så fordeler du resten av kjeksbitene på toppen. Dytt dem litt ned i røren.

Stek kaken i 27-30 minutter. Den skal ha fått en helt fast skorpe. Ettersom du steker med varmluft, kan kaken stekes hvor som helst i stekeovnen. 

La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og deler i 12 kakestykker. 

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon