Brownies med Firkløver

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Brownies med Firkløver

Yes! Du leste helt rett; her kjører vi på med skikkelig godt på godt og ender opp med herlig brownies med Firkløver midt i! La meg advare deg med en gang; Disse er avhengighetsskapende gode!

Jeg bruker min favorittoppskrift på brownies når jeg lager denne versjonen også. Så er det bare å helle halvparten av brownierøren i formen, plassere nesten to store Firkløverplater oppe, for så å helle resten av røren på toppen.

LES MER! Sånn lager du knallgod CREAM CHEESE BROWNIES!

Da er det bare å glede seg til stekingen er ferdig og du kan ta ditt første stykke!

Ønsker du å lage denne GLUTENFRI? FINN OPPSKRIFTEN HER!

Ingredienser

Browniesrøren
200 g mørk sjokolade
125 g smør
3 egg
200 g mykt, brunt sukker
100 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fyllet
400 g firkløver

Slik lager du brownies med Firkløver

Formen jeg bruker her, er 18 x 30 cm – akkurat like lang som en storplate med firkløver.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle den formen du skal bruke med bakepapir.

Smelt sammen sjokoladen og smøret i mikrobølgeovn eller ha det i en bolle som du setter over kokende vann i en kjele. Bollen skal ikke nå ned til vannet. 

Mens det smelter sammen, pisker du sammen eggene og det brune sukkeret til en eggedosis. Det tar 5-6 minutter. 

Sikt melet over eggedosisbollen og fold det sammen før du heller i den smeltede sjokolade- og smørblandingen og rører det sammen. 

Hell halvparten av røren i formen og fordel den utover. 

Plasser Firkløveren oppå. Knekk av slik at sjokoladen passer formen. La det være ca. 1 cm kant rundt det hele uten Firkløver.

Hell over resten av røren og fordel den utover.

Stek kaken i 27-30 minutter. Den skal ha fått en helt fast skorpe. Ettersom du steker med varmluft, kan kaken stekes hvor som helst i stekeovnen. 

La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og deler i 12 kakestykker. 

Kos deg!

6 kommentarer til “Brownies med Firkløver”

  1. Hei!

    Denne brownien ser usannsynlig god ut!!
    Tror du den kan lages glutenfri ved å erstatte hvetemel med f eks rismel, eller glutenfri lys melblanding?
    Det hadde vært så fint å kunne servere den til familiens cøliakere også:).

    Beste hilsen fra Ingvill

  2. Hei igjen,
    og tusen takk for tilbakemeldinga:).
    Da gleder jeg meg til å prøve den glutenfrie varianten:)!

    Hilsen Ingvill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon