Kyllingform med linser og løk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingform med linser og løk

Langpannemat er særdeles gjentagende hjemme hos oss! Det krever minimalt med arbeid, og selv om langpannemat ofte trenger litt tid inne i stekeovnen, synes jeg det er helt kurant så lenge jeg kan sitte med beina på bordet og lese avisen mens middagen blir ferdig. Det er da vi snakker luksus på en helt vanlig hverdag! Og gjerne på en helgedag også. Denne middagen er iallfall et godt helgealternativ, synes jeg. Jeg bare elsker denne middagen! Finner du fram en stor nok langpanne, er det bare å doble oppskriften og invitere hjem en liten gjeng.

Jeg bruker linser fra Bonduelle i denne formen. Bonduelle er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, som jeg har hatt et samarbeid med i flere år.

kyllingform

 

Kyllingform med linser og løk
til 4 personer

1 kg kyllinglår med skinn og bein
2 rødløk
1 purre
8 fedd hvitløk
¼ potte basilikum
¼ potte koriander
½–1 rød chili
40 g mykt smør
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
4 ss olivenolje
1 granateple
1 boks, 310 g Bonduelle hermetiske linser

rømme og koriander til servering
kokt ris smaker god til

Sett stekeoven på 180 grader.

Du kan selvfølgelig bruke vanlige kyllingfileter også, bare så det er sagt! Men om du nå, som meg, kjøper kyllinglår med skinn og bein, deler du dem først i to, slik at klubben og låret blir hver for seg. Legg dem over i en ildfast form.

Skrell rødløken og del den i båter. Purren vasker du godt før du deler i ca. 3 cm lange biter. Hvitløkfeddene fjerner du bare skallet av. Ha dette i formen.

Finhakk krydderurtene og chilien (med eller uten frø) og rør det sammen med smøret, halvparten av saltet og godt med nykvernet pepper. Gni det inn i kyllingskinnet.

Fordel olivenoljen og resten av saltet og pepperen over grønnsakene i formen.

Sett formen inn i stekeovnen og stek kyllingen i 30 minutter.

I mellomtiden deler du granateplet i to og tar ut alle kjernene. Bland dem sammen med linsene. Ta langpannen ut av stekeovnen og ha i linsene og granateplekjernene. Rør rundt en gang. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i 5 minutter.

Hakk opp koriander og dryss over formen ved servering.

Kokt ris og rømme smaker godt til.

kyllingform med løk, linser og granateplekjernerbonduellelinser i kyllingformkylling i formknallgod kylling i form

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Jensen & Co, som blant annet har merkevaren Bonduelle her i Norge

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon