Kyllingform med linser og løk
Langpannemat er særdeles gjentagende hjemme hos oss! Det krever minimalt med arbeid, og selv om langpannemat ofte trenger litt tid inne i stekeovnen, synes jeg det er helt kurant så lenge jeg kan sitte med beina på bordet og lese avisen mens middagen blir ferdig. Det er da vi snakker luksus på en helt vanlig hverdag! Og gjerne på en helgedag også. Denne middagen er iallfall et godt helgealternativ, synes jeg. Jeg bare elsker denne middagen! Finner du fram en stor nok langpanne, er det bare å doble oppskriften og invitere hjem en liten gjeng.
Ingredienser
Kyllingform med linser og løk
2 rødløk
1 purre
8 fedd hvitløk
0.25 potte basilikum
0.25 potte koriander
0.5 rød chili
40 g romtemperert smør
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
4 ss olivenolje
1 granateple
1 boks hermetiske linser
Til servering
rømme
kokt ris
Slik gjør du
Sett stekeoven på 180 grader.
Del kyllinglårene i to slik at klubben og låret blir hver for seg. Legg dem over i en ildfast form.
Skrell rødløken og del den i båter. Purren vasker du godt før du deler i ca. 3 cm lange biter. Hvitløkfeddene fjerner du bare skallet av. Ha dette i formen.
Finhakk krydderurtene og chilien (med eller uten frø) og rør det sammen med smøret, halvparten av saltet og godt med nykvernet pepper. Gni det inn i kyllingskinnet.
Fordel olivenoljen og resten av saltet og pepperen over grønnsakene i formen.
Sett formen inn i stekeovnen og stek kyllingen i 30 minutter.
I mellomtiden deler du granateplet i to og tar ut alle kjernene. Bland dem sammen med linsene. Ta langpannen ut av stekeovnen og ha i linsene og granateplekjernene. Rør rundt en gang. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i 5 minutter.
Hakk opp koriander og dryss over formen ved servering.
Kokt ris og rømme smaker godt til.