Kylling med ratatouille laget i stekepannen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling med ratatouille laget i stekepannen

På vanlige hverdager er det sjelden jeg har tid til å kokkelere lenge. Så da lager jeg enten kjappe middager på stekeplaten eller lar stekeovnen gjøre jobben for meg. Det tar lenger tid, men er ikke mer jobb for meg.

Dette er en super middag som passer både på en hverdag og i helgen. Her bruker jeg en hel kylling som jeg deler – det tar 3 minutter og gir deg mye mer kylling for pengene – men du kan også kjøpe kyllingfileter eller –lår som du bruker istedenfor. Her er det stekeovnen som gjør 85% av jobben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift på kylling med ratatouille laget i stekepannen
1 boks hermetiske cherrytomater (eller hakkede, vanlige tomater)
1 hel kinesisk hvitløk eller 5 fedd vanlig hvitløk
1 fennikel
2 sjalottløk
½ squash
100 g oliven – i olje
1 ts tørket oregano
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
1 kylling, ca. 1,2 kg eller 4 kyllingfileter

kokt pasta og frisk ruccolasalat til servering

Sett stekeovnen på 200 grader over- og underarme.

Finn fram en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen. Jeg bruker en jernstekepanne og pakker trehåndtaket inn i aluminiumsfolie.

Ha de hermetiske tomatene i pannen. Hakk opp hvitløken og del fennikelen i tynne skiver. Sjalottløken kan du dele i båter. Del squashen i terninger på 1 x 1 cm. Her bruker jeg oliven som ligger i en krydret olje. Da har jeg olivenene oppi stekepannen sammen med det jeg har delt opp, samt salt og pepper og rører det sammen.

Del opp kyllingen i lår, klubber og bryst. Jeg deler brystfiletene i to også. Så heller jeg over den krydrede oljen som olivenene har ligget i. Bruker du andre olivener, blander du sammen 3 ss olivenolje, ½ ts salt, pepper, ½ ts tørket oregano og ¼ ts tørket timian og bruker. Gni oljen godt inn i kyllingen før du legger den over i pannen.

Dander kjøtt og grønnsaker slik at noen av grønnsakene stikker opp mellom kyllingbitene.

Sett hele stekepannen på rillen under midten i stekeovnen og stek kyllingen i ca. 50 minutter. Da skal den ha blitt lys gyllenbrun og være skikkelig saftig. Bruker du kyllingfieter uten bein, kan du beregne noe kortere steketid. Bruk gjerne et steketermometer. Når den har en kjernetemperatur på 70 grader, er den gjennomstekt .
Server kokt pasta og grønnsalat til.

kylling med grønnsaker og tomatsaus lagd i stekepanne

kylling og ruccola

kylling og grønnsaker one pot

kylling med squash og oliven

God middag!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon