Det blir automatisk litt mer feststemning når drinken serveres med høy stett i fint glass! Ikke sant? Her er det en daiquiri som serveres, og den har til og med fått med seg en løvtynn skive appelsin i glasset.

Daiquiri er en rombasert drink som i tillegg til rom har lime- eller sitronsaft og en eller annen form for søtning i seg.

Her bruker jeg ferdig sukkerlake fra flaske, men du kan gjerne koke den selv. Da koker du opp 1 del vann og 2 deler sukker (for eksempel 1/2 dl vann og 1 dl sukker) og koker til sukkeret er oppløst. Avkjøl.

Daiquiri

til 1 glass

4-6 knuste isbiter
4 cl lys rom
1,5 cl Rose’s Lime
½ ts sukkerlake (se over) eller Rose’s Sugar Cane (som er ferdig sukkerlake på flaske)
Limebåt eller en appelsinskive til pynt

Det er kjekt å ha en «shaker» når du skal lage daiquiri. Da har du de knuste isbitene i sammen med rom, lime og sukkerlake og rister godt. Sil over i serveringsglass.

Pynt med en appelsinskive eller limebåt.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *